Vuurtafels: optimaal genieten in het voorjaar

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op december 29th, 2021 om 06:23 pm

Vuurtafels

Hoe je nu al optimaal kunt genieten van je tuin

Het heeft eventjes op zich laten wachten, maar het voorjaar lijkt er nu eindelijk aan te komen. Toch wil die temperatuur nog niet echt stijgen. Het resultaat: we blijven massaal binnen zitten. Zonde, want in de tuin zitten is zo fijn! Wij leggen je uit hoe je door middel van een vuurtafel nu al optimaal kunt genieten van je tuin!

Letterlijk en figuurlijk warmte toevoegen

Een vuurtafel kennen we allemaal wel. Het is een tafel met een mooie opening, wat keramisch hout en een heerlijk vuurtje. Je handen opwarmen wordt kinderspel, maar niet te dichtbij houden natuurlijk ;). Daarnaast is een vuurtafel ook gewoon heel stijlvol. Het geeft een luxe touch aan je tuin, zonder dat je flink in de buidel hoeft te tasten.

Houd jij van lekker creatief bezig zijn? Je kan je vuurtafel ook zelf maken! Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een inbouwbrander, een glasombouw en wat hout om de tafel mee te bouwen. Het duurt misschien wat langer, maar zo heb je wel een unieke vuurtafel om jouw tuin een persoonlijk tintje te geven.

Een vuurtafel alleen, is natuurlijk niet genoeg

Natuurlijk is een vuurtafel alleen nog niet voldoende om direct de tuin in te duiken. Een tuin moet een fijne plek zijn om een aantal uurtjes te vertoeven. Zorg dat de tuin fijn is aangekleed met een mooie tuinset, leuke kussentjes en dekens (voor als een vuurtafel alleen de kou niet meer kan tegenhouden) en andere accessoires.

Heb je een kleine tuin? Denk er eens over na om een spiegel op te hangen. Dat kan tegen een muurtje of juist tegen of aan je schutting. Door een spiegel lijkt de tuin optisch wat groter. Het kost niet veel en het levert direct resultaat. En lampjes en waxinelichtjes doen het natuurlijk ook altijd goed. Een middagje naar een tuincentrum kan je al veel inspiratie bieden, maar op een regenachtige dag leveren onze artikelen ook genoeg inspiratie op. Lees bijvoorbeeld eens ons blog over het creëren van een landelijke tuin!

Geef een reactie