Wat je moet weten over stopcontacten in je huis

Kom je wel eens zonder stopcontacten te zitten als je ze het hardst nodig hebt? Dat is frustrerend, vooral als er geen stopcontact in de buurt is. In deze blogpost bespreken we waarom het belangrijk is om voldoende stopcontacten in je huis te hebben, hoe je het juiste aantal stopcontacten voor je ruimte kunt bepalen, en welk soort stopcontacten het beste zijn voor jouw behoeften.

Het belang van voldoende stopcontacten 

Het hebben van voldoende stopcontacten in je huis is essentieel voor zowel gemak als veiligheid. Zonder voldoende stopcontacten kun je in de verleiding komen om een bestaand stopcontact uit te breiden met meerdere stekkerblokken of verlengsnoeren, wat kan leiden tot overbelaste circuits die brand of andere schade kunnen veroorzaken. Om deze gevaarlijke situatie te voorkomen en ervoor te zorgen dat al je elektronische apparaten toegang hebben tot stroom wanneer je die nodig hebt, is het belangrijk om in elke kamer het juiste aantal stopcontacten te hebben 

Hoeveel stopcontacten heb ik nodig? 

Dit hangt af van hoeveel apparaten je meestal tegelijk in een stopcontact steekt en hoeveel stroom die apparaten verbruiken. In het algemeen is het aan te bevelen om tenminste één stopcontact om de 12 meter langs een muur te hebben. Dit betekent dat als je een muur van 10 meter hebt zonder bestaande stopcontacten, je twee nieuwe moet installeren. Bovendien is het altijd slim om aardlekschakelaars (GFCI’s) te installeren bij gootstenen en andere plekken waar water in contact kan komen met elektriciteit.

Welk soort stopcontact moet ik gebruiken? 

Als je een stopcontact voor je huis kiest, zorg er dan voor dat het geschikt is voor het doel waarvoor het dient – sommige speciale stopcontacten zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen voor zware apparaten zoals fornuizen of drogers, terwijl andere bedoeld zijn voor meer algemeen gebruik, zoals het voeden van lampen of het opladen van telefoons. Overweeg ook of je Smart Outlets wilt, waarmee je verschillende apparaten in je huis op afstand kunt bedienen met een app op je smartphone of tablet. Zorg er ten slotte voor dat al je stopcontacten voldoen aan de plaatselijke bouwvoorschriften en normen voordat je ze installeert. Verschillende soorten stopcontacten kan je vinden op https://nlshop.se.com/.

Geef een reactie