Wat kost een personal trainer

Inzicht in de kosten + 5 handige tips

2 augustus 2018- Pepijn

De uitdaging: Fit worden en dit ook blijven!

Een uitdaging voor velen: fit worden en dit vervolgens ook blijven. We weten allemaal dat het goed voor je gezondheid is om een aantal uren per week te bewegen. Maar waar moet je beginnen, en hoe sport je zo effectief mogelijk?

Tegenwoordig zijn er best veel mensen die ervoor kiezen om zelfstandig naar de sportschool te gaan of juist buiten een rondje te gaan hardlopen. Toch zijn er ook zat mensen die het zelf niet lukt en de eeuwige uitdaging hebben: Fit worden en dit ook blijven!

Ben jij zo iemand die zichzelf lastig kan motiveren om zelfstandig te gaan sporten? Of ben je niet helemaal zeker welke oefeningen het best voor jou zijn en welke het meest effectief zijn?

Dan is een personal trainer zeker een goede overweging. Een personal trainer zorgt er namelijk voor dat jij effectief en veilig sport. Daarnaast kan een personal trainer je sport en voedingsadvies geven waardoor je nog sneller fit kunt worden.

Maar wat kost een personal Trainer nou eigenlijk?

Kosten personal trainer

De kosten van personal training ( sporten onder begeleiding van een personal trainer) zijn gemiddeld gezien tussen de € 40,- en € 100,- per uur. De precieze kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren.

Ik hoor je denken: dat is een behoorlijke wijde prijsrange. Toch is deze prijsrange volledig te verklaren!

Je hebt namelijk veel verschillende soorten personal trainers. De één werkt vanuit een sportschool, en de ander komt naar jou toe om thuis met jou aan de slag te gaan. Daarnaast bestaan er ook zeer gespecialiseerde Personal Trainers die bijvoorbeeld vechtsport begeleiding doen of marathon-training. Maar wat zou nou de échte verschillen?

Factoren die de prijs van een Personal trainer bepalen

Na onderzoek in de markt blijkt dat de kosten van een Personal trainer afhankelijk zijn van een aantal factoren:

  • Ervaring van de Personal Trainer
  • Plaats in Nederland
  • Doel en inhoud van de training
  • Aantal sessies per week

Ervaring van de Personal Trainer

Het is vrij eenvoudig om te beginnen als Personal trainer. Je kunt dan ook binnen vrij korte tijd je officiële certificaten halen voor Personal Training. Deze lage instap betekent echter wel dat er veel verschillen zijn in de kwaliteit en ervaring van personal trainers. Sommige trainers zijn pas net begonnen en anderen lopen al jaren mee.

Maar het gaat niet altijd alleen maar om het aantal jaren dat een Personal Trainer mee loopt. Ook de certificaten en de cursussen van een Personal trainer zijn erg belangrijk. Vraag een Personal trainer dus altijd naar zijn of haar ervaring en de cursussen die hij of zij gevolgd heeft. Aan de hand daarvan kun jij bepalen of de kosten stroken met de ervaring die deze personal trainer heeft.

Plaats

Vanzelfsprekend is de prijs per uur hoger wanneer je een personal trainer bij jou thuis wilt laten komen, dan wanneer je ervoor kiest om naar de sportschool te gaan. Soms heeft een Personal Trainer ook een eigen sportstudio. Wat wij vaak zien is dat de prijzen en de kwaliteit van trainers met een eigen studio hoger liggen dan diegenen die in een aparte sportschool trainen.

Daarnaast zijn ook de verschillende regio’s bepalend voor de prijs en kosten van Personal training. Zo zijn de kosten van een Personal Trainer in Amsterdam hoger dan die in bijvoorbeeld Brabant of Friesland.

Doel en inhoud van de training

Wat ook belangrijk is in de kosten zijn het doel en de inhoud van de training. Sommige Personal trainers zijn zeer gespecialiseerd in het doel dat jij wilt bereiken. Daarnaast is het voor PT’s ook mogelijk om naast de uren die jullie samen doorbrengen in de gym, je ook te adviseren op het gebied van sport en voeding. Op deze manier kan een personal trainer bijvoorbeeld jouw voedingsschema’s of dieet opstellen. Bij de ene Personal Trainer kan dit behoren tot de standaard, terwijl je bij een ander hier meer voor betaald. Opletten dus!

Aantal Sessies

Vanzelfsprekend zijn de kosten van een PT ook voor een groot deel afhankelijk van het gekozen aantal sessies die jullie samen trainen. In de meeste gevallen is het meest optimale resultaat te bereiken wanneer je minimaal 2x per week sport. Vaak is het zo dat hoe meer sessies er plaats vinden, des te lager vaak het tarief van de Personal Trainer is. Ook de periode kan ontzettend van belang zijn! De Personal Trainer heeft er immers ook groot belang bij dat hij een vaste inkomstenstroom heeft.

VERGEET HET ALLERBELANGRIJKSTE NIET!

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van een personal trainer naast de kosten, is het gevoel dat hij/zij jou geeft. Niemand is erbij gebaat dat jullie geen klik hebben of dat jij je onprettig voelt tijdens de training!

De samenwerking is zeer intensief en het gaat echt om het behalen van jouw resultaat! Wij adviseren altijd om referenties op te vragen voordat je definitief in zee gaat met jouw nieuwe Personal Trainer. Zo weet je tenminste zeker dat je de goede te pakken hebt, en dat je een optimaal resultaat zult behalen!

5 Tips voor het vinden van een juiste Personal Trainer!

Prijs van personal trainer

1. Sport met een vriend(in)

Als je met z’n tweeën (of misschien wel met z’n drieën) een personal trainer inschakelt. Kun je de kosten van de personal training eenvoudig verdelen. Zorg wel dat de trainer voldoende aandacht voor jullie beide heeft.

2. Luister naar je gevoel

Je gevoel is altijd de juiste. Kijk dan ook goed of jij je op je gemak voelt bij de personal trainer. Een goede klik is van levensbelang. De trainer zal je immers gaan helpen op je kwetsbaarste momenten!

3. Houd acties in de gaten

Stel vragen en zorg dat jij zoveel mogelijk informatie in wint bij jouw trainer. Zo kun jij sneller op jezelf trainen en op termijn het aantal sessies met jouw Personal trainer verminderen en op

4. Toon ook eigen initiatief

Personal trainers zijn er genoeg. En iedereen wil graag nieuwe klanten hebben. Houd dan ook goed de acties in de gaten. Maar laat dit niet de doorslaggevende factor zijn als je voorkeur naar een andere trainer uit gaat waarmee je een beter klik hebt.

5. Win referenties in bij anderen

Andere mensen kunnen vaak een goed beeld vormen over de personal trainer. Vraag de trainer dan ook naar mogelijke referenties. Een handige tip van ons? Kijk op de social media profielen van de mensen die de trainer begeleidt.(vaak te vinden via het profiel van de trainer) Zij kunnen jou vast en zeker goed inlichten!

Een goed antwoord op jouw vraag? laat het weten in de comments!

Wij hebben zo goed mogelijk antwoord geprobeerd te geven op de vraag: ‘Wat kost een personal trainer?’. Wij hopen dan ook dat onze blog jou genoeg informatie geeft over de kosten van een personal trainer.

Tevreden met het antwoord? Of mis je misschien iets? Laat het ons weten in de comments.