Wat zijn de meest gebruikte ophangsystemen voor gordijnen?

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op december 30th, 2022 om 09:17 am

Gordijnroedes zwart

Niet alleen de gordijnen zelf, maar ook het ophangsysteem van gordijnen invloed op de uitstraling. Als je nieuwe gordijnen van plan bent te gaan kopen, is het dus ook belangrijk om goed na te denken over  het ophangsysteem. En er zijn meer manieren dan je denkt.

Er zijn verschillende ophangsystemen voor gordijnen die gebruikt worden. In onze blog lees je alles over deze manieren.

Ophangsystemen voor gordijnen

Ringen:

Dit is een van de meest populaire ophangsystemen voor gordijnen. Bij dit systeem hangen de gordijnen aan ringen die aan de gordijnroede bevestigd zijn. De ringen kunnen gemakkelijk over de gordijnroede heen en weer bewegen, zodat je de gordijnen gemakkelijk kunt openen en sluiten.

Eyelets:

Dit ophangsysteem bestaat uit metalen of kunststof oogjes die aan de bovenkant van de gordijnen bevestigd zijn. De oogjes passen over de gordijnroede heen en zijn gemakkelijk te openen en te sluiten.

Hooks:

Dit ophangsysteem maakt gebruik van haken die aan de bovenkant van de gordijnen bevestigd zijn. De haken passen over de gordijnroede heen en kunnen gemakkelijk worden verplaatst om de gordijnen te openen en te sluiten.

Velcro:

Dit ophangsysteem maakt gebruik van Velcro-strips om de gordijnen aan de gordijnroede te bevestigen. De gordijnen kunnen gemakkelijk worden opengemaakt en gesloten door de Velcro-strips los te maken en weer vast te maken.

Pocket rod:

Bij dit ophangsysteem zijn de gordijnen voorzien van zakken aan de bovenkant, die over de gordijnroede heen gestoken worden. Dit is een gemakkelijk ophangsysteem dat snel te installeren is.

Welk ophangsysteem wordt het meest gebruikt in Nederland?

Het is moeilijk om te zeggen welk ophangsysteem voor gordijnen het meest gebruikt wordt in Nederland, omdat dit kan variëren afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en de stijl van het interieur. Sommige mensen kiezen bijvoorbeeld voor een ophangsysteem met ringen omdat dit gemakkelijk te openen en te sluiten is, terwijl anderen kiezen voor een systeem met haken of Velcro omdat dit gemakkelijk te installeren is.

Uiteindelijk is het belangrijk om te kiezen voor een ophangsysteem dat voldoet aan je behoeften en past bij de stijl van je gordijnen en het interieur van je huis.

Zware gordijnen? Let erop dat je een stevige gordijnroede kiest.

Heb je gordijnen op het oog van een zwaar materiaal? Houd er rekening mee dat het ook belangrijk is om een stevige gordijnroede te kiezen die in staat is om het gewicht van de gordijnen te dragen, ongeacht het ophangsysteem dat je kiest.

Je zou dan ook moeten letten op de volgende 3 zaken bij het kiezen van een geschikte gordijnroede

  • Materiaal: Kies een gordijnroede van stevig materiaal zoals hout of metaal.
  • Diameter: Kies een gordijnroede met een dikkere diameter,
  • Gewichtlimiet: Controleer de gewichtlimiet van de gordijnroede voordat je deze koopt.

EXTRA TIP: Twijfel je toch over de stevigheid? Dan kan het ook erg nuttig zijn om extra ondersteuning te geven aan de gordijnroede door middel van extra beugels of haken die aan de muur bevestigd worden. Dit kan helpen om de gordijnroede extra stevigheid te geven en het risico op het breken van de roede te verkleinen.

Dit kan echter wel een klusje worden, omdat de meeste gordijnroedes geleverd worden met een vast aantal

Aanvullingen op onze blog ‘meest gebruikte ophangsystemen voor gordijnen?

Misschien missen we wel iets in onze lijst dat jij hebt gebruikt voor het ophangen van gordijnen. Wij zouden het fantastisch vinden als jij dat met ons deelt zodat wij onze blog nóg beter kunnen maken en nog meer mensen kunnen inspireren en helpen in het vinden van het juiste ophangsysteem.

Vul het contactformulier op onze contactpagina in of stuur een mail naar info@woonleven.com en laat ons je suggesties weten. Wij voegen ze graag toe!

Geef een reactie