Wat zijn de voordelen van het kappen van bomen?

Het kappen van bomen kan om vele redenen voordelen opleveren. De grootste redenen waarom particulieren kiezen voor het verwijderen van bomen is omdat het zicht belemmert of dat de wortels van de bomen ondergrondse kabels of riolering in de weg zitten. Het kan eveneens ook het geval zijn dat een grote boom omliggende kleinere bomen niet genoeg ruimte geeft om deze te laten groeien. Als een boom dood is verliest het zijn takken. Dit kan een onverzorgd beeld geven, zeker in jouw eigen tuin. In deze blog lees je waarom bomen kappen noodzakelijk is en hoe je dit zelf kan doen. Lees gauw verder! 

Kan ik zelf een boom kappen in mijn tuin? 

Stel je voor: je hebt last van te weinig zonlicht in je huis, en vraagt je af of je zelf een boom in de tuin mag kappen. In sommige gemeenten mag je niet zomaar zelf een boom omkappen. Je dient dan ook een vergunningscheck in te dienen bij je gemeente. Of dit voor jouw gemeente nodig is, is weer afhankelijk van de regels per gemeente. Je kunt zelf gemakkelijk online inzien of je voor jouw gemeente een vergunningcheck nodig hebt. Dit kun je online invoeren via een omgevingsloket. Het uitvoerende werk is afhankelijk van je eigen ervaring. Heb je de werkzaamheden die bij bomen kappen komen kijken vaker gedaan? Dan moet een tweede of derde klus wellicht een minder grote uitdaging voor je zijn.  

Werkzaamheden uitbesteden 

Het uitbesteden van bomen kappen brengt vele voordelen met zich mee. Zo hoef je zelf niet het gereedschap aan te schaffen om de boom daadwerkelijk om te kappen of zagen. Deze apparatuur is vaak duur en je moet je ook afvragen wat financieel efficiënter is; het uitbesteden van het kappen van jouw boom of het huren of aanschaffen van het gereedschap. Een aannemer beschikt over apparatuur en gereedschap zoals een mobiele kraan, bomenklem, hoogwerkers of een boomschaar die vaak duur zijn om te huren of aan te schaffen. Bovendien kan de aannemer jouw bomen omtoveren tot hout met een houtversnipperaar. Ideaal voor als jij jouw kachel wilt stoken in de winter.   

Geef een reactie