Tips bij vochtproblemen in huis

Een vochtprobleem in je woning is ontzettend vervelend. Het kan zorgen voor vieze plekken en een onaangename geur, maar ook kan het leiden tot grotere problemen in je woning . Denk bijvoorbeeld aan de aantasting van het fundament. Vaak ontstaan er op vochtige plekken ook allerlei vervelende schimmels, die een slechte uitwerking kunnen hebben op onder meer de luchtwegen. Om al dit soort narigheden te voorkomen is het belangrijk om snel in actie te komen, zelfs bij kleinere vochtproblemen. Sommige dingen kun je gemakkelijk zelf doen. Voor een grondige aanpak van vocht in je woning kun je echter het beste kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf, zoals Alpha Vochttechniek.

huis regen

Wat doen tegen teveel vocht in je woning?

Je doet er goed aan om je huis zo veel mogelijk te verluchten. Na het baden of douchen is het verstandig om de deur of het raam een tijdje open te zetten. Zo kan de warme waterdamp snel en eenvoudig weg en blijft het niet in de badkamer hangen. Ook in de keuken is ventilatie van groot belang. Een afzuigsysteem neemt al veel overtollige damp weg. Daarnaast kun je ook mechanische ventilatie toevoegen in je badkamer of keuken. Zeker wanneer er geen of onvoldoende ramen of deuren opengezet kunnen worden, is dit een perfecte manier om te zorgen voor een goed klimaat in huis. Dankzij dagelijkse ventilatie ga je de vorming van schadelijke schimmels in huis tegen.

Als ventileren niet voldoende is

Ventilatie is een zeer belangrijke factor bij het bestrijden van vochtproblemen. Toch is dit lang niet altijd genoeg. Daarom is het slim om bij aanblijvende of zelfs groter wordende problemen met vocht de specialistische hulp in te schakelen van een bedrijf als Alpha Vochttechniek. Zij staan klaar om je te helpen bij het tegengaan van vocht in je woning. Ze zoeken tot op de bodem uit om welk type vochtprobleem het gaat (doorslaand of optrekkend vocht bijvoorbeeld) en pakken het vervolgens aan tot in de kern. Het bestrijden van vocht in je woning is mogelijk op alle denkbare plekken. Van de binnenmuren en de kelder tot de gevel en het dak. Laat vandaag nog een vochtexpert langskomen en reken voorgoed af met vocht in huis.

Geef een reactie