Wat zijn de voordelen van kunstgras?

De kwaliteit van kunstgras is tegenwoordig zo goed dat het bijna niet meer van echt gras te onderscheiden is. Hierdoor is kunstgras enorm in populariteit gestegen en laten veel mensen kunstgras leggen in hun tuin. In dit artikel hebben we alle voordelen van kunstgras voor je op een rijtje gezet, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen of dit voor jou misschien ook een interessante optie is.


Weinig onderhoud


Een mooie groene grasmat van echt gras heeft veel gazon onderhoud nodig, denk bijvoorbeeld aan grasmaaien, bemesten, verticuteren en sproeien. Wanneer je hier geen tijd voor hebt of er simpelweg een hekel aan hebt dan is kunstgras een ideale optie. Kunstgras heeft namelijk zo goed als geen onderhoud nodig, alleen af en toe een keer schoonvegen of bladeren verwijderen in de herfst.


Kunstgras is altijd groen


Echt gras kan in de winter bruin of geel worden en er kunnen kale plekken ontstaan. Hier zul je met kunstgras geen last van hebben, daarmee heb je het hele jaar door een gazon dat er mooi uitziet.

Duurzame keuze


Je zou het misschien in eerste instantie niet verwachten, maar kunstgras is ook een duurzame keuze. Sommige fabrikanten maken gebruik van gerecyclede materialen, en bovendien gaat het ook erg lang mee met een levensverwachting van zo’n 25 jaar. En daar komt nog eens bij dat je met kunstgras ook bespaart op het gebruik van bijvoorbeeld water, bemesting en bestrijdingsmiddelen.


Ideaal rondom speeltoestellen


Kunstgras is ook een goede optie voor rondom speeltoestellen. Ten eerste is het zacht en heeft het een goede valdemping, wat dus goed is voor de veiligheid van de spelende kinderen. Daarnaast is het ook bestand tegen intensief gebruik, waar echt gras daar juist niet heel goed tegen kan. En na een regenbui zal het ook niet in een modderpoel veranderen, waarna de spelende kinderen met modderschoenen je huis smerig maken.


Geen last van allergieën

Sommige mensen krijgen een allergische reactie op echt gras. Als je hier zelf last van hebt, dan kun je met kunstgras alsnog een gazon in je tuin laten aanleggen zonder dat je last hebt van die vervelende allergie!

Geef een reactie