Expert in ongedierte bestrijden

Het weer wordt langzaam maar zeker steeds mooier en dat betekent dat het ongedierte ook weer de kop opsteekt. Ongedierte wordt door veel mensen gezien als één van de grootste nadelen van de zomerperiode. Niet gek natuurlijk, want de beestjes kunnen voor behoorlijk wat overlast zorgen. Eén van de beestjes die bij mooi weer voor overlast zorgt, is de wesp. Hoe meer wespen er aanwezig zijn, des te groter de overlast. Er kan in dat geval sprake zijn van een wespennest. Deze moet je natuurlijk zo snel mogelijk verwijderen om de overlast te beperken. Ga hier niet zelf mee aan de slag, maar laat dit over aan een expert in ongedierte bestrijden.

Waarom niet zelf een wespennest verwijderen?

Veel mensen vragen zich af waarom zij niet zelf een wespennest kunnen verwijderen. Dit kan wel, maar verstandig is het allerminst. Waarom niet? Omdat je de woede van de wespen op je hals kunt halen wanneer je het nest zelf gaat verwijderen. Wespen zien jou als een gevaar wanneer je binnen een straal van vijf meter van het wespennest komt. Het ongedierte kan jou in dat geval aan gaan vallen. Dit kan ervoor zorgen dat je een aantal pijnlijke steken oploopt. Laat een wespennest daarom altijd verwijderen door een professionele ongediertebestrijder.

Bestrijding met vergif

Voordat een wespennest verwijderd kan worden, moet je de wespen eerst uitroeien. Het is namelijk geen beginnen aan om een nest met levende wespen te verwijderen. Een bestrijder zet daarom vaak vergif in bij de bestrijding. Dit strooit hij voor de ingang van het nest. De wespen nemen het vergif mee naar binnen, waardoor de populatie langzaam maar zeker uitsterft. Na een paar dagen zijn alle wespen grotendeels dood. In dat geval kan een ongediertebestrijder het nest zonder gevaar verwijderen.

Milieuvriendelijk wespen verwijderen

Heb je het niet zo op chemische bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte? Dat kan. Dit betekent echter niet dat je een wespennest maar moet laten voor wat het is. Nee, want de meeste bestrijders kunnen tegenwoordig ook milieuvriendelijk wespen verwijderen. Bij deze manier van bestrijden zetten zij geen chemische bestrijdingsmiddelen in. Toch zorgt deze bestrijdingstechniek er wel voor dat je binnen de kortste keren verlost bent van wespenoverlast.

Geef een reactie