Welke planten zet ik in mijn tuin?

Dit is erg afhankelijk van de grootte van jouw tuin, budget en wensen. Ben je een groot voorstander van groen? Kies er dan voor om een beukenhaag te kopen bij Beukplanten, dit zorgt voor meer groen in je tuin en is een prima vervanging voor een hekwerk. Ben je geen fan van groen en het onderhoud wat daarbij komt kijken? Er zijn genoeg onderhoudsvrije planten die je in je tuin kunt zetten. Veel soorten siergras hoef je maar twee keer per jaar te snoeien!

Ligustrum Ovalifolium

De Nederlandse benaming voor deze plant is een Liguster. Deze plant is snelgroeiend, groenblijvend en is bestand tegen lage temperaturen. Naast een beuk wordt deze plant veel gebruikt voor afscheidingen en ter vervanging van hekwerk. Wil jij deze plant in je tuin? Koop dan snel een ligustrum ovalifolium!

Eetbare beplanting

Wij zien sinds de COVID-19-crisis een enorme toename in het aantal eetbare planten in de tuinen. Zeker nu de boodschappen ook steeds duurder worden gaan we massaal op zoek naar een goedkopere manier van eten. Er worden massaal tomaten, komkommers, courgettes en sla verbouwd. Ook veel Nederlanders kiezen ervoor om een kleine kas in hun tuin te laten installeren, zo zijn ze ook wanneer het regent verzekerd van een goede oogst.

Planten voor dieren

Daarnaast worden er ook steeds meer bijentuinen aangelegd, deze staan vol met bloemen en vruchten waar bijen zich mee kunnen vermaken. Daarnaast worden er enkele zogenoemde bijenhotels geïnstalleerd waar een volk zich kan vestigen. Naast bijen kun je ook maatregelen nemen om kleinere dieren zoals egels, vogels en eekhoorns te helpen. Dit doe je door niet al het takhout uit je tuin te laten verwijderen maar wat achter te laten als nestmateriaal.

Correct onderhoud is het halve werk

Welke planten je ook in je tuin zet, onderhoud ze in ieder geval op de juiste manier. Zo zorg je voor een optimale groei en krijg je dus ook het beste resultaat. Weet jij bijvoorbeeld hoe je een beukenhaag moet snoeien?

Geef een reactie