Kun je zelf een tuin aanleggen?

In principe kun je alles zelf doen, mits je genoeg kennis en vaardigheden hebt. Je kunt zelf ook een huis of auto bouwen. Dus een heel simpel antwoord op de vraag is: ‘ja’. Je kunt zelf een tuin aanleggen, je kunt er ook voor kiezen om je tuinaanleg door Habro Tuinen te laten doen. Dan ben je verzekerd van een professionele tuinaanleg en kom je nooit voor verrassingen te staan.

Waarom tuinaanleg laten doen door een professioneel bedrijf?

Eenvoudige aanpassingen aan je tuin kun je zelf vaak uitvoeren, je hebt immers niet veel materialen of gereedschap nodig. Met een paar stenen, cement en gereedschap kun je zelf wat straatwerk leggen. Maar wanneer je grote aanpassingen aan je tuin wilt gaan doen heb je ook groot materiaal nodig. Denk bijvoorbeeld aan een kraan, shovel en aan- en afvoer van grote aantallen kubieke meters grond en ophoogzand. Je huurt met deze reden een professioneel bedrijf in omdat zij beschikken over de juiste middelen om de werkzaamheden op een correcte manier uit te voeren.

De risico’s van het zelf aanleggen van je tuin

De voornaamste risico’s zijn het kapot maken van (gehuurde) machines en het raken van grondkabels. Wanneer je hier iets fout in doet zijn de kosten het grootste, ook kan het foutief bestellen van materialen een grote valkuil zijn. Wanneer je net te weinig stenen of tegels besteld kun je een groot probleem hebben. Tegels zijn namelijk nooit hetzelfde, moet je bij bestellen? Dan heb je kans een net andere kleur tegel te hebben.

Wat kun je zelf doen?

Je kunt voorafgaand aan de werkzaamheden ervoor zorgen dat je tuin opgeruimd is, zo kun je zelf of de vakbekwame hoveniers meteen met de werkzaamheden aan de slag en zijn ze niet genoodzaakt eerst nog de tuin op te ruimen. Probeer zelf ook alvast na te denken over wat er wel en niet weg kan, je zult verstelt staan over de hoeveelheid materialen die hergebruikt kunnen worden. Dit is zowel goed voor het milieu als je eigen portemonnee! Wist je dat je zelf eenvoudig een schutting kunt plaatsen? Klik op de voorgaande link voor de beste tips!

Geef een reactie