Welke soorten mozaïektegels zijn er?

Welke soorten mozaïektegels zijn er?

De mozaïektegels en zijn soorten

Het handige aan mozaïektegels is dat je de tegels zowel op de vloer als op de wanden kunt gebruiken. De Mozaïek steentjes zijn verkrijgbaar op matjes en tegels. De mat of tegel wordt in één op de vloer of muur geplaatst waardoor het veel tijd scheelt. Hartstikke handig dus! maar welke soorten mozaïektegels zijn er eigenlijk?

Soorten Mozaïektegels

De Mozaïek tegels zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, elke soort heeft een eigen uitstraling en eigenschap. De drie populairste Mozaïektegels zijn: Glasmozaïek, keramisch Mozaïek en natuursteen mozaïek.

Soort 1: Glas mozaïektegels

De meest gebruikte soort is glasmozaïek. Deze soort is in allerlei kleuren te verkrijgen en heeft oneindig veel kleuren en effecten. Ook deze soort kan zowel op de wand als vloer gebruikt worden. Het fijne aan glasmozaïek is dat het gebruikt kan worden met vloerverwarming, het is namelijk een onverslijtbare tegel en tevens ook heel gemakkelijk schoon te houden. Dit maakt het een ideaal product voor de vloer.

Keramisch mozaïek

Keramisch mozaïek wordt vooral veel gebruikt in de badkamer. Dit omdat het in een beperkt aantal kleuren en tinten leverbaar is. De keramische tegels hebben allemaal hetzelfde soort uitstraling. Deze tegel is dan ook eigenlijk alleen bedoelt voor de wand, dit omdat het wordt gebakken met een dun glazuurlaagje. Hierdoor is het vrij kwetsbaar tegeltje. Het is mogelijk om het als vloertegel te gebruiken maar dan maak je veel kans op krassen, dit kan al komen door het meebrengen van zand.

Natuursteen mozaïek

De naam zegt het al een beetje, de mozaïektegel bestaat uit hele kleine natuursteentjes. Dit zorgt ervoor dat de tegel een natuurlijke uitstraling heeft. Deze natuurstenen mozaïekjes zijn verkrijgbaar is allerlei soorten en wordt dan ook bijna nooit in een rechte lijn geleverd. Wil je jouw badkamer een uitstraling geven van een wellness ruimte, kies dan voor de kiezelmozaïekjes. De tegel voelt erg prettig aan je voeten. Het enige nadeel is dat je de tegels moet voegen en dat is wel een flinke klus.

hopelijk weet je nu welke soorten mozaïektegels er zijn

Als het goed is weet jij nu welke soorten mozaïektegels er zijn en in welke ruimten ze het best tot hun recht komen. Wij wensen je veel succes met jouw zoektocht!

Geef een reactie