Welke verschillende vloeren zijn er?

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 21st, 2021 om 10:15 am

Ga jij binnenkort klussen en moet er een vloer gelegd worden? Vloeren komen in veel verschillende soorten materialen en prijskaartjes, maar uit welke vloeren kun je kiezen en met welke punten moet je rekening houden, voor de aankoop of het onderhoud? We beantwoorden deze en nog vele andere vragen, in onderstaand artikel en laat je inspireren.

Een PVC vloer

Een PVC vloer, is een vloer dat gemaakt is uit verschillende lagen kunststof. In de laatste jaren hebben PVC vloeren veel populariteit gewonnen door de jaren heen, omdat het verschillende voordelen heeft. Allereerst heb je de meeste keuzevrijheid met PVC vloeren leggen. Je kunt namelijk zelf kiezen, of je voor tegels gaat, stroken, een plaksysteem of een kliksysteem.

Behalve dat je met PVC vloeren de keuze hebt in de manier van leggen, kunnen PVC vloeren ook veel stijlen aannemen. Je kan een PVC vloer er als hout uit laten zien, maar ook als steen of marmer. Hierdoor kun je voor een scherpe prijs, een chique uitstraling creëren.

Tot slot, is het materiaal van een PVC vloer zeer flexibel. Hierdoor geleid een PVC vloer goed, waardoor het ook een geschikte vloer is voor vloerverwarming.

Een houten vloer

Tegenwoordig zie je ze steeds minder in huizen, maar dat maakt de vloer niet minder goed in kwaliteit. Een houten vloer is namelijk de klassieker onder de vloeren! Iedere plank is uniek en heeft zijn eigen vorm en details. Dit zorgt ervoor dat een houten vloer een warme ambiance creëert. Daarbij zorgen houten vloeren ook voor een ruimtelijk effect.

Waar je op moet letten, voordat je een houten vloer gaat leggen, is dat het hout na verloop van tijd zal reageren op vocht. Dit betekent dat de houten planken kunnen krimpen of uitzetten. Goed nadenken over de ruimte tussen de planken, is dus van belang.

Wanneer de houten vloer eenmaal ligt, zul je jarenlang ervan kunnen genieten. Een houten vloer heeft wel af en toe onderhoud nodig. Een houten vloer zal op een gegeven moment wat doffer ogen, omdat er zoveel op gelopen wordt. Je kunt de houten vloer dan weer opfrissen, door het te schuren en het in de lak te zetten.

Laminaat of parket

Een vloer gemaakt van laminaat of parket, is een goede optie als je graag een houten vloer wilt, maar er liever niet zo veel geld in wilt investeren. Laminaat is een vloer dat op hout lijkt, maar niet uit echt hout bestaat. Laminaat bestaat uit verschillende lagen, waarvan een laag samengeperst hout.

Parket daarentegen, is wel van echt hout gemaakt. Hierdoor is een vloer dat van parket is gemaakt, veel natuurlijk dan een vloer gemaakt van laminaat. Doordat parket bestaat uit lagen hout, is deze in prijs duurder en vergt het ook meer onderhoud.

Tapijt

Een vloer dat gemaakt is van tapijt, is een zachte vloer dat gemaakt is van stof. Tapijt geeft een warme en knusse uitstraling en is daarbij ook geluidsdempend. Door de zachtheid wordt deze vloer vaak gekozen in slaapkamers, maar de woonkamer is ook zeer geschikt voor

gray wooden surface

Alles weten over de trends van dit moment?

Lees dan onze blogs met actuele vloertrends >>>

Geef een reactie