Welke werklamp is het beste?

Welke werklampen

Goed en helder zicht bij werkzaamheden

LED: light-emitting diode ofwel verlichting door middel van diode is een krachtige vorm van verlichting. Een groot voordeel is dat er relatief weinig energie nodig is voor een sterke verlichting. LED-verlichting is daarom milieu bewust, tevens is het licht vaak erg helder. De helderheid in combinatie met het lage energie gebruik maakt LED-verlichting zeer geschikt voor gebruik in werklampen. Wat zeker als werkverlichting fijn is, is dat zodra een diode breekt de verlichting niet gelijk stopt met werken. De overige nog hele diodes zullen blijven branden.

Zowel op accu als netstroom

De LED-werklampen zijn er zowel op accu als op netstroom. Het voordeel van de werklampen op net-stroom is dat deze niet opgeladen hoeven te worden. Met deze lampen bent u altijd voorzien van een goede heldere verlichting ter bevordering van onder andere schilder werkzaamheden. Natuurlijk zijn er ook momenten waarop netstroom niet bereikbaar is, in zo een geval kunt u gebruik maken van de LED-lampen op accu. Accu lampen hebben het nadeel dat deze opgeladen moeten worden en naarmate de accu leeg raakt lichtkracht verliezen. Soms is er echter geen andere oplossing en in zulke gevallen is een LED-acculamp ideaal.

Verschillende modellen

Voor elk karwei is er een LED-lamp te vinden. Zo zijn er loop- en zaklampen, maar ook lampen op een statief. Hangende lampen voor een meer permanente lichtoplossing en vele lampen in verschillende vormen. Denk hierbij aan vierkante-, rechthoekige-, ovale- en ronde LED-Lampen. Ook het wattage is per lamp verschillend. Er zijn onder andere 24, 27, 48 en 60 Watt lampen voor de juiste lichtbron voor elke klus. Sommige LED-werklampen zijn speciaal ontwikkeld voor de montage aan voertuigen zoals een trekker, of vrachtwagen. Natuurlijk zijn er ook LED-lampen met een bewegingssensor zodat u nooit op zoek hoeft te gaan naar de lichtschakelaar. Welk soort lamp u ook zoekt, een LED-lamp welke past bij uw persoonlijke wens zal er zeker voor u zijn.

Geef een reactie