Wil je meer privacy in je tuin? Lees deze tips!

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:29 pm

Heb je een mooie grote tuin en zit je er heel graag, maar zou je wel wat meer privacy in je tuin willen? Dat is natuurlijk begrijpelijk. Het is tenslotte jouw tuin en je wilt dan ook daar rustig kunnen zitten zonder dat je het gevoel hebt dat je continu bekeken wordt. Toch is dat moeilijk te creëren, helemaal als mensen van bovenaf je tuin in kunnen kijken. Denk hierbij aan de buren vanaf de tweede of derde verdieping of als er een flat in de buurt staat. Geen nood, hier zijn een aantal tips waardoor je meer privacy in je tuin creëert.

Overkapping

Een eerste idee is om een overkapping te plaatsen. Hier kun je dan lekker droog onder zitten, maar de buren van boven en eventueel zijkanten kunnen niet zomaar je tuin inkijken. Ook als je in de buurt van een flat woont, waar mensen vanuit hun woning gemakkelijk jouw tuin in kunnen kijken, dan kun je een overkapping aanschaffen. Je hebt er veel verschillende soorten overkappingen, dus er is er altijd wel eentje die bij jouw wensen past en de stijl van je woning. Zo kun je bijvoorbeeld voor een overkapping gaan waarbij je het dak zelf open en dicht kunt doen. Hierdoor kun je het ook bijvoorbeeld voor de helft open zetten en heb je nergens meer last van!

Rhodondendron

Woon je bijvoorbeeld aan een drukke weg of een loop- of fietsroute waar veel mensen langskomen? Het is dan voor te stellen dat je niet wilt dat iedereen je tuin in kijkt. Je kunt er dan voor kiezen om een schutting te plaatsen, maar je kunt ook voor een natuurlijker product kiezen, zoals een rhododendron. Een rhododendron ziet er natuurlijk mooi uit, maar brengt ook nog eens groen in je tuin, wat voor een erg mooie sfeer kan zorgen. Daarnaast kun je niet goed door een rhododendron heen kijken, maar heb je niet het idee dat je opgesloten zit, zoals dat bij een schutting wel het geval kan zijn. Daarnaast kun je ook kiezen voor een grote boom als beschutting te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie fruitboom, zoals een kersenboom.

Tuinhuisje

Bovendien kun je ook kiezen voor het plaatsen van een tuinhuisje. Ook deze heb je in verschillende soorten en maten, waardoor er altijd wel een tuinhuisje is die past bij jouw wensen. Er zijn natuurlijk kleine tuinhuisjes, waar je bijvoorbeeld fietsen in kunt opbergen, maar je hebt ook zeker grote tuinhuisjes, waar je bijvoorbeeld een kantoor van kunt maken. Bovendien bestaan er ook tuinhuisjes waar een overkapping bij aan zit. Hier kun je dan ook leuk een loungeset onder zetten en heerlijk genieten. Ook door middel van een tuinhuisje kun je dus zeker privacy in je tuin creëren.

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om privacy in je tuin te creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een overkapping of een tuinhuisje of een combinatie van beide. Kies daarnaast voor de juiste afrastering. Hierin is een rhododendron aan te raden in plaats van een houten schutting. Kijk daarnaast ook goed naar de grote van de tuin en de omgeving voordat je een keuze maakt.

Geef een reactie