Zo kies je het beste schilderij voor in jouw interieur

Het is heel ongezellig, een woonkamer zonder kunst. Alleen die kaarsjes gaan het hem niet te doen. Kies voor bijvoorbeeld klassieke schilderijen om extra sfeer te creëren in je woonkamer of slaapkamer. Daarnaast is kunst perfect geschikt om je karakter te laten zien aan anderen. Kunst verbindt elkaar en zorgt voor blije gezichten. Tevens is het makkelijk om een praatje aan te knopen, zeker als er vreemden mensen op bezoek komen. Hoe kies je nu het beste schilderij voor jouw interieur?

Ga voor je eigen stijl

Het is makkelijk om voor schilderijen te kiezen die iedereen gebruikt. Niet doen, dat doet je interieur niet goed. Ga bij jezelf na wat je echt mooi vindt en wat bij je past en waar je gelukkig van wordt. Zo’n Boeddhabeeld of New York skyline is echt niet meer van deze tijd en behoorlijk saai. Doe wat goed valt en wees uniek. Er zijn op internet genoeg schilderijen te vinden en er zit er altijd wel één bij die goed in jouw interieur past en die je persoonlijkheid goed reflecteert. Via Kunstveiling.nl kun je prachtige kunstwerken kopen door te bieden.

Waar plaats je het schilderij?

Je hebt inmiddels je schilderij aangeschaft, maar waar plaats je dit schilderij? Bij een normale woonkamer plaats je het boven de bank. Daar is immers meestal genoeg ruimte beschikbaar. Tip is om op een zeer brede lege muur een breed schilderij te plaatsen en op een muur die smal en lang is een langwerpig schilderij te plaatsen.

Verbind en harmoniseer de kleuren in je interieur

Je hebt een groep die vindt dat de kleuren van een schilderij precies moeten passen bij de andere kleuren van de kamer. En een tweede groep die in een rustig interieur juist een extra opvallende schilderij willen hebben. Allebei hebben ze geen ongelijk en ook hier geldt de regel, doe wat bij jezelf goed voelt. Vind je dat je kamer rommelig is, kies van voor bijvoorbeeld simpele klassieke schilderijen. Vind je dat je woonkamer een saaie uitstraling hebt kies dan vooral voor schilderijen met uitgesproken kleuren. Nogmaals, dit zijn meningen en doe lekker zelf waar je je goed bij voelt.

Geef een reactie