De mooiste motorroutes in Nederland

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op november 28th, 2022 om 03:26 pm

Als de lente aanbreekt dan is perfect weer om eens door Nederland te kriskrassen met je motor. Er zijn genoeg mooie routes te vinden in ons land die ideaal geschikt zijn om met de motor te rijden. Ook met de de corona maatregelen is het slim om in eigen land te blijven. Waarom zou je naar Duitsland of België rijden als wij hier ook genoeg mooie plekken hebben om te bezichtigen? De mooiste motorroutes in Nederland hebben we hieronder op een rij gezet.

Check je motor voordat je vertrekt

Voordat je urenlang gaat motorrijden is het verstandig om je motor goed te checken. Controleer altijd even de bandenspanning, vloeistoffen en onderdelen. Moeten er vloeistoffen bijgevuld worden of is de bandendruk te laag? Dan is het verstandig om dit eerst op te lossen. Eventuele versleten motorfiets onderdelen kun je vervangen door nieuwe te bestellen bij Baboon Motorcycle Parts. Zo weet je zeker dat je met een goede motor op avontuur gaat.

1001 bochten in het Overijsselse Twente

Om je motortocht een goed begin te geven start met 1001 bochten in Hengelo en eindig in Hengelo. Het is een 180 kilometer route met zoals de naam als aangeeft veel bochten. De route brengt je door het Twentse land met veel mooi vlaktes, heidevelden en interessante houtwallen. Perfect om eens met een motor deze route te rijden. De route doet ook de Kuiperberg aan en heeft heerlijke motor bochten. En wat te denken van die kleine pittoreske dorpjes? Je bevindt je tijdens deze motorroute even helemaal buiten het drukke stadsleven.

Natuurlijk de Veluwe

Ben je een fanatieke motorrijder dan mogen de Veluwe niet op je lijstje ontbreken. Het is het grootste bosgebied wat we in Nederland hebben en ideaal geschikt om met je motor te toeren. De route begint in Harderwijk en eindigt daar ook. Geniet van de omgeving en van deze route die een lengte heeft van 133 kilometer.

The Dutch Mountains, rijden over dijken

Tot slot mag The Dutch Mountains route niet ontbreken tijdens je motorreis door Nederland. Je rijdt over dijken en langs bochtige rivieren met geweldige vergezichten. Tip is vooral doordeweeks te gaan, want dan is het er een stuk minder druk en rijdt het ook beter. En vergeet niet je luchtfilter van je motorfiets te controleren. Zo gedaan en belangrijk als je veilig de weg op wilt.

Geef een reactie