Zo krijg je een prachtige bedrijfstuin

Een bedrijfstuin verrijkt de uitstraling van je bedrijf. Niet alleen zorgt een bedrijfstuin voor een prettige werkomgeving voor het personeel, ook maak je een betere indruk op je zakelijke relaties die op bezoek komen. Maar eerlijk is eerlijk: het onderhoud aan de bedrijfstuin moet niet teveel tijd kosten en het personeel moet er op een prettige manier gebruik van kunnen maken. Maar met welke aandachtspunten moet je dan rekening houden? En wat levert een bedrijfstuin eigenlijk op? Daar gaan we in dit artikel op in.

De gedachte achter dit artikel is overigens niet om je te informeren over hoe je zelf een bedrijfstuin kunt aanleggen, maar om je te informeren over welke aandachtspunten je kunt nadenken, voordat je een hoveniersbedrijf inschakelt om het werk voor je uit te voeren.

bedrijfstuin

Kies een stijl uit voor de bedrijfstuin

Stel dat je een bedrijf hebt dat Italiaans meubilair maakt. In dat geval past een mediterrane tuin goed bij wat jouw bedrijf doet. Ook kan het zo zijn dat je niet zoveel om de stijl geeft, maar met name wilt dat er veel groen in de tuin staat en het groen om weinig tuinonderhoud vraagt. Kortom, bedenk welk eindresultaat je graag zou willen zien en werk daarvan uit, in samenspraak met een ervaren hovenier, een tuinontwerp uit.

Bedenk welk budget je aan tuinonderhoud wilt besteden

De stijl en de beplanting van de tuin hebben gevolgen voor de kosten van het onderhouden van de bedrijfstuin. Reserveer daarom in de jaarlijkse begroting een bedrag voor tuinonderhoud en stem met het hoveniersbedrijf af of het budget voldoende is. Als blijkt dat dat niet het geval is, dan kun je de stijl van de tuin nog aanpassen, in plaats van dat je achteraf met onverwachts hoge onderhoudskosten wordt geconfronteerd.

Zorg voor voldoende zitplaatsen

Wil je dat het personeel in de bedrijfstuin kan lunchen of gewoon lekker van de zon kan genieten? Zorg dan dat er voldoende zitbankjes in het tuinontwerp worden meegenomen. Vergeet daarnaast niet om ook voldoende prullenbakken te plaatsen, zodat de kans op zwerfvuil minimaal is.

Beperk het oppervlak dat je laat betegelen

Veel tuinen worden tegenwoordig voor een groot gedeelte betegeld. Dat oogt misschien strak, maar het heeft ook nadelen. Zo belemmeren tegels onder andere de afvoer van hemelwater. Ook kan er tussen de voegen van de tegels onkruid gaan groeien.

Geef een reactie