Zo organiseer je een geweldig evenement

Wil jij een groot evenement of een gezellig feest organiseren? Daar komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Zo moet je bijvoorbeeld van alles regelen, plannen en het is erg belangrijk dat je op tijd begint. Hoewel iedere evenement natuurlijk anders is helpen we je alvast op weg met deze tips.

Zorg dat je alle nodige toestemmingen en vergunningen eerst in orde hebt

Het klinkt logisch, maar veel mensen weten niet waar je allemaal wel niet toestemming voor moet vragen wanneer je een groot evenement organiseert. De regels zijn ook nog wel eens anders per gemeente, daarom is het belangrijk dat je jezelf goed informeert over de verplichte acties die je moet ondernemen. Wil je bijvoorbeeld een straat afzetten met dranghekken, check dan eerst wat de regels hier voor zijn.  Denk ook aan andere dingen die eventueel aangevraagd moeten worden zoals vergunningen voor het afspelen van harde muziek.

Layout, planning en de meest belangrijke toegangspunten

Bij het organiseren van een evenement is een van de lastigste dingen het indelen van je terrein. Wanneer het vol is met mensen moet het nog steeds mogelijk zijn om overal naartoe te kunnen gaan. Zo is het belangrijk dat bepaalde dingen goed toegankelijk blijven. Zo is de plaatsing van Wc’s iets waar je goed over na moet denken. Mensen moeten gemakkelijk naar de toiletten kunnen, maar je moet er ook voor zorgen dat je er geen overlast van krijgt.

Vergeet niet om de route naar het evenement te plannen

Of je nou een festival, feest, markt of iets anders wilt organiseren, het is natuurlijk de bedoeling dat een flink aantal mensen langs komt. En dat betekend ook dat je goed moet plannen wat je met alle vervoersmiddelen aan moet. Voor auto’s kan je bijvoorbeeld een groot parkeerterrein afzetten. Is er geen ruimte direct in de buurt, zorg dat dat de wegwijzing duidelijk is om file te voorkomen. Waarschijnlijk zullen er ook genoeg mensen op de fiets komen. Dit neemt minder plek in maar het is wel handig om er voor te zorgen dat het niet een chaotische fietsenhoop wordt. Fietsrekken huren is een praktische manier om een duidelijk parkeer ruimte voor fietsen te maken.

Geef een reactie