Zo organiseer je een top bootvakantie

Wanneer je relaxt en op eigen tempo op vakantie wilt is een bootvakantie een van de leukste dingen die je kunt verzinnen. Of je lekker in Nederland blijft, of over internationale wateren gaat, er is genoeg te beleven. Wil jij je ultieme bootvakantie organiseren, dan hebben wij hier een paar tips wat jouw vakantie een gegarandeerd succes maakt.

bootvakantie

Zoek uit wat jouw opties zijn

Afhankelijk van wat voor boot je hebt zijn er veel verschillende opties. Met een kleine boot met  buitenboordmotor heb je veel leuke dagtripjes die je kan verzinnen. Je bent over het algemeen ook wat flexibeler, omdat je onder veel bruggen door kunt waardoor je niet rekening met veel bruggen hoeft te houden. Wanneer je wel met een grote boot op vakantie gaat, bijvoorbeeld een jachtboot of een grote boot met een binnenboordmotor is het erg belangrijk dat je weet welke vaarroutes geschikt zijn.

Regel je papierwerk voordat je weg gaat

Het klinkt misschien wat saai, maar het is essentieel dat je de juiste papieren bij je hebt wanneer je op bootvakantie gaat. Voor sommige boten heb je namelijk een vaarbewijs nodig, en het zou zonde zijn om je vakantie met een boete te beginnen. Ook is het praktisch om al je verzekeringspapieren bij je te hebben, zo kan je met een gerust hart op vakantie gaan.

Maak een lijstje met must see plekken

Het fijne van een bootvakantie is dat je redelijk flexibel bent, je kan doen wat je wilt, wanneer je wilt. Toch is het handig om alvast uit te zoeken waar je naartoe wilt, zelfs al weet je niet precies hoe je planning er uit gaat zien. Op het water heb je niet altijd goede ontvangst, daarom is het handig om informatie over havens, uitzichtpunten en andere uitjes op papier te hebben.

Geef een reactie