Nieuwe bijzettafel kopen? Hier moet je op letten!

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:47 pm

Wil je binnenkort een nieuwe bijzettafel kopen? Dan heb je je vast al een beetje georiënteerd in het huidige aanbod. Waarschijnlijk ben je ook al tot de conclusie gekomen dat dit minder gemakkelijk is dan het lijkt. De keuze is reuze! Daarom is het belangrijk dat je niet in de meest voorkomende valkuilen bij de aanschaf van een bijzettafel trapt. In dit artikel zetten we deze voor jou op een rijtje en vertellen we waar je dan wél op moet letten!

Houd rekening met de verschillende termen

Waar denk je aan als je het woord ‘bijzettafel’ hoort? Het lijkt een eenvoudige vraag, maar het blijkt al gauw dat de meeste mensen geen idee hebben dat deze term op heel veel verschillende manieren uitgelegd kan worden. Zo wordt er ook wel gesproken van een salontafel, bank tafeltje of side table. Dat klinkt misschien ingewikkeld. Gelukkig hoeft het niet zo lastig te zijn. Bedenk gewoon goed wat jij precies zoekt. Waar ga je het tafeltje voor gebruiken? Hoe groot moet deze zijn? Zal deze enkel gebruikt worden om glazen op te zetten? Of heb je hier ook iets anders voor in petto? Een bank tafeltje kopen doe je alleen wanneer je ook daadwerkelijk weet welke functie deze gaat vervullen. Zo weet je zeker dat hij straks aan alle wensen voldoet en krijg je geen spijt achteraf.

De hoogte van de bijzettafel

De hoogte van de bijzettafel is van groot belang bij het bepalen of deze wel of niet praktisch zal zijn in gebruik. Je wil vooral voorkomen dat het tafeltje hoger is dan de bank. Wanneer dit wel het geval is zal dit niet alleen een zeer rommelige uitstraling geven, maar werkt deze ook nog eens veel minder praktisch. Het is niet prettig om je glas hoger te zetten dan de zithoogte. Bovendien kun je ook niet bepaald gemakkelijk je voeten op tafel te leggen om te relaxen. Kortom, niet doen dus!

Kies liever een tafel die gelijk is aan de zithoogte of zelfs lager valt. Dit is enorm praktisch én geeft de kamer een ruimtelijke uitstraling.

Kies voor een salontafel zonder tweede niveau

Enkele jaren terug was het een enorme trend om een salontafel met twee verschillende niveaus aan te schaffen. Ideaal om onder de tafel kranten, tijdschriften en andere benodigdheden op te bergen. Dat leek misschien gemakkelijk, maar de meesten kwamen hier al gauw van terug. Want hoewel dit inderdaad gemakkelijk is bij het opbergen van spullen, geeft het de ruimte wel direct een rommelige uitstraling. Kies daarom liever voor een salontafel met een gesloten opbergruimte of schaf een aparte tijdschriftenhouder aan voor je kranten.

De juiste materialen

Dan is het ook nog eens heel belangrijk om op het materiaalgebruik van de salontafel te letten. Hierbij moet je vooral rekening houden met je huidige gezinssituatie. Heb je kinderen in de baby- en peuterleeftijd? Pas dan op met natuursteen en scherpe hoeken. De kans is groot dat je kindje zich bij het optrekken of spelen lelijk kan bezeren. Ook in de kinderleeftijd is het oppassen geblazen, want je zal niet het eerste gezin zijn waarbij de glazen bijzettafel tijdens het spelen plotseling breekt. Met alle gevolgen van dien.

Koop een salontafel of bijzettafel die bij jouw gezin past en die de ruimtelijke uitstraling van de woonkamer complimenteert. Dek voor jonge kinderen de scherpe hoeken af of kies voor een ronde bijzettafel om ongelukken te voorkomen. Zo bespaar je jezelf een hoop stress en geniet je van optimale functionaliteit.

Geef een reactie