Waterontharder kopen? Dit moet je weten

Je kent het vast wel, die strepen op de ramen na het ramen wassen, die hardnekkige kalklaag in de badkamer, een dof servies, kringen op het aanrecht en een dikke kalklaag in de waterkoker. Het kalkrijke Nederlandse leidingwater veroorzaakt behoorlijk veel problemen in en rondom het huis. Gelukkig is er een manier om al deze problemen voorgoed te elimineren. Door een waterontharder te laten installeren wordt het leidingwater voordat het jouw woning binnenstroomt eerst ontkalkt. Hierdoor kan jij overal in huis genieten van 100% kalkvrij water en is kalkaanslag voorgoed verleden tijd.

waterontharding

Wat zijn waterontharders

Een waterontharder is een systeem dat er voor zorgt dat het leidingwater dat in jouw woning of bedrijfspand uit de kraan stroomt geen kalk meer bevat. De waterontharder wordt kort na de watermeter aangesloten op het leidingwerk in jouw woning. Voordat het water jouw woning verder binnenstroomt, stroomt het eerst door de waterontharder. In de waterontharder wordt het water over kwalitatief hoogwaardige hars gesproeid. De kalkdeeltjes in het water hechten zich aan de hars en het kalkvrije water stroomt verder jouw woning binnen.

De voordelen van een waterontharder

Een waterontharder kent veel voordelen. Dankzij een waterontharder stroomt er geen kalkrijk water meer jouw woning binnen. Hierdoor is kalkaanslag in de badkamer verleden tijd. Tevens ontstaan er geen kringen meer op de tafel en/of het aanrecht en heeft jouw bestek, servies en glaswerk niet langer een doffe laag. Een waterontharder biedt niet alleen voordelen die merkbaar zijn in huis, maar ook in de portemonnee. Zo zorgt een waterontharder er voor dat alle water verbruikende apparaten in huis, zoals de waterkoker, de vaatwasser en de wasmachine een langere levensduur hebben en minder energie verbruiken. Omdat warmte-elementen en leidingen vrij zijn van kalkaanslag gaan de apparaten langer mee en wordt er minder energie verbruikt om het gewenste resultaat te behalen. Het lagere energieverbruik resulteert weer in een lagere energierekening. De voordelen van een waterontharder maken het een waardevolle investering waar je jarenlang plezier van kunt hebben.

Een waterontharder kopen

Wil jij een waterontharder kopen? Bij het kopen van een waterontharder is het belangrijk dat je kiest voor een waterontharder van hoge kwaliteit. Daarnaast is het belangrijk dat de waterontharder voldoende capaciteit heeft om de gehele woning te voorzien van 100% kalkvrij water. Door jouw waterontharder te kopen bij een specialist weet je zeker dat jij jarenlang onbezorgd van jouw waterontharder kunt genieten.

Geef een reactie