3 redenen om op vakantie te gaan op Schiermonnikoog

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op maart 28th, 2022 om 06:20 am

Sinds de coronapandemie is vakantie in eigen land populairder dan ooit. Voornamelijk de grote steden zijn populair gebleken, maar heb je ook overwogen om je vakantie door te brengen op een Waddeneiland? In deze blog vind je vier redenen om je vakantie door te brengen op Schiermonnikoog.

Volledig ontspannen komen in een rustgevende omgeving


Schiermonnikoog is de plek bij uitstek voor een ontspannen vakantie. Deze vakantie begint al bij aankomst op de veerboot in Lauwersoog. Binnen 45 minuten ben je dan daadwerkelijk op het autoluwe eiland, waar je omringd wordt door natuur en honderden vogelsoorten die op het vaste land vrijwel niet voorkomen. Het eiland leent zich uitstekend voor een fietstocht door de duinen of een wandeling over het maar liefst 18 kilometer lange strand.

Bezienswaardigheden op Schiermonnikoog

Tijdens je bezoek aan Schiermonnikoog zijn er een aantal bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Zoals bijvoorbeeld de twee vuurtorens op het eiland. De witte vuurtoren is buiten gebruik en fungeert enkel als monument, de rode vuurtoren is daarentegen nog altijd actief en wordt 24 uur per dag bemand.

Een tweede bezienswaardigheid is Bunker Wassermann. Deze bunker is in 1943 door de Duiters gebouwd met uiteindelijk als doel er een radarsysteem op te bouwen, waarmee schepen van geallieerden tot 300km konden worden gelokaliseerd. Uiteindelijk bleek de bunker ongeschikt voor de 30 meter hoge antenne. Er werd uitgegaan van een constructiefout, maar waarschijnlijk was er sprake van sabotage. De bunker is voor toeristen nu vrij toegankelijk en biedt een prachtig uitzicht over het eiland.

Gezellig dorpscentrum

Schiermonnikoog heeft een gezellig 17e eeuws dorpscentrum met leuke straatjes. Deze zijn destijds van west naar oost aangelegd om de invloed van de wind zo veel mogelijk te beperken.

In het dorpscentrum zelf zijn verschillende horecagelegenheden voor jong en oud, voornamelijk in de vakantieperiodes heerst er een gezellige drukte.

Vakantiehuisje Schiermonnikoog

Enthousiast geworden? Dan kan je voor je volgende vakantie een vakantiehuisje huren op Schiermonnikoog of logeren in een van de hotels op het eiland.

Geef een reactie