Badkamertegel ideeën: de 8 mooiste patronen volgens de expert

Ben jij een van de weinige personen die tóch een nieuw huis heeft kunnen bemachtigen in deze tijd en zodoende een nieuwe badkamer gaat ontwerpen of heb je eindelijk budget vrijgemaakt voor het verbouwen van de badkamer? Dan is onze blog precies hetgeen dat jij nodig hebt.

Het spannendste deel van het ontwerpen van een badkamer is het kiezen van de mooie materialen en kleuren die u in de kijker gaat zetten. En dat is waar tegels om de hoek komen kijken. Zij zijn eigenlijk de eye-catcher van de badkamer.

Misschien ben je al in de volle overtuiging dat alles een bepaalde stijl moet zijn (bijvoorbeeld mat zwart en marmer), maar luister naar ons voordat je je vastlegt. Er is een plaats voor een gedurfd, patroon tegel in je leven.

In onze blog doe je inspiratie op voor de mooiste badkamer tegels ideeën!

#1 Marokkaanse stijl tegels met meubels in bijpassende kleuren

In een lijst met ideeën voor mooie badkamertegels mag de Marokkaanse tegelstijl volgens ons absoluut niet ontbreken. Deze zien we weliswaar steeds vaker terug bij de bouw van een nieuwe badkamer of het renoveren van een bestaande badkamer.

Doe het eens anders en kies ook voor bijpassen meubels in dezelfde accenten als de badkamertegels zoals je in bovenstaande afbeelding ziet. Dat is namelijk een prachtcombinatie!

#2 Marmer vs Houtlook tegels

Een luxe uitstraling zoals je het niet vaak ziet, dat is de combinatie van witgrijs marmer als muurtegel en een houtlook vloertegel. Door te kiezen voor een dergelijke combinatie haal jij het beste van beide in huis: Marmer voor de luxe uitstraling en houtlook voor het warme gevoel.

Naast bovenstaand voorbeeld zijn wij ook erg fan van antraciet-wit marmer muurtegels gecombineerd met matzwarte badkamermeubels en radiatoren.

Marmer en houtlook een prachtige combinatie die zeker het overwegen waard is!

#3 Brickstone, all the way

Brickstone, ook wel stonepanels genoemd, is geen goedkope optie, maar mag absoluut niet ontbreken in een lijst met de mooiste ideeën voor badkamertegels. Brickstone komt wat ons betreft het best tot zijn recht als je er slechts één muur mee betegeld. Op deze manier accentueer je muur en creëer je een prachtig diepte effect.

Brickstone zorgt voor een natuurlijke uitstraling en geeft een zeer warm gevoel. Het is dan ook niet gek dat we ze veel terugzien in luxe hotels en sauna complexen.

#4 Extravert mozaïek: ons favoriete badkamertegel idee

Onze persoonlijke favoriet uit de lijst met ideeën is bovenstaande uitvoering van een ‘extraverte mozaïek’ badkamer. Een prachtige bloemen muur gemaakt van mozaïektegel. Deze badkamer is wat ons betreft een voorbeeld voor velen!

Minder fan van bloemen? Oriënteer online en zoek naar een ontwerp dat bij jullie past. Met mozaïek tegels is van alles mogelijk. Je zult je verbazen!

#5 Hexagon in verschillende kleurtinten

Ook hexagon-tegels zien we de afgelopen jaren steeds vaker terug als eyecatcher in badkamers van de Nederlandse huizen. Waar we eerst veel muren zagen in twee tot drie kleur tinten, zien we nu dat mensen veel verder gaan.

Zo zie je in bovenstaande afbeelding een prachtige combinatie van tegels in diverse kleurtinten gecombineerd met tegels in allerlei verschillende patronen. Prachtig vinden wij het.

#6 Lantaarntegels: Ja je hoort het goed.

Een type tegel die je misschien niet heel vaak tegenkomt in de trendlijsten, maar wat ons betreft een absolute musthave voor degene die opzoek is naar een unieke badkamer. Deze zogenaamde lantaarntegels zijn tegenwoordig is heel erg veel verschillende kleuren beschikbaar. Bovenstaand voorbeeld van een turquoise lantaarntegel is een echte eyecatcher.

#7 Blue en white dynamite

Een fijn gevoel krijgen wij van deze prachtige kleurcombinatie. De verschillende warme blauwtinten gecombineerd met een gebroken witte betonlookmuur is wat ons betreft een mooi voorbeeld van ‘blue white dynamite’.

De strakke lijn gecombineerd met de diverse kleurtinten blauw zorgt ervoor dat je niet uitgekeken raakt op deze badkamertegel combinatie.

#8 Extraverte vloer, witte muur

In deze lijst met badkamertegel ideeën verdiend deze combinatie van tegels een plek. Een prachtige combinatie van een witte badkamermuur met een extraverte tegelvloer. Door te kiezen voor een dergelijke vloer, creëer je erg veel diepte in de ruimte.

De gouden accenten en de matzwarte deur en deurposten maken het wat ons betreft helemaal af!

Zelf toffe ideeën én wil je bijdragen aan onze blog? Laat het ons weten!

Heb jij zelf toffe ideeën voor de allermooiste badkamertegels of heb je iets gezien dat niet mag ontbreken in onze blog? Laat het ons weten! Stuur jouw idee met bijbehorende foto naar info@woonleven.com en wie weet voegen wij jouw prachtige idee toe aan onze blog!

Een gedachte over “Badkamertegel ideeën: de 8 mooiste patronen volgens de expert

Geef een reactie