3 redenen om voor een polyester zwembad in de tuin te kiezen

Een zwembad in eigen tuin. Dat is voor steeds meer mensen de realiteit. Waar dit vroeger slechts voor een handvol gelukkigen was weggelegd, zien we dat er tegenwoordig steeds meer mogelijk is. Wie overweegt een eigen zwembad te plaatsen, beschikt direct over ongelofelijk veel verschillende opties. Het materiaalgebruik speelt een essentiële rol bij het comfort en de uitstraling van het bad. Je kunt uit veel materialen en soorten kiezen, maar de polyester zwembaden van www.vangemertzwembaden.nl zijn toch wel favoriet.

Polyester zwembaden worden meestal van tevoren gefabriceerd in een fabriek. Het zijn dus prefab-modellen. Het voordeel hiervan is dat de zwembaden relatief snel en eenvoudig geplaatst kunnen worden. Bij polyester zwembaden wordt meestal een combinatie van polyester en een vorm van glasvezel gebruikt. Hierdoor is het zwembad niet alleen kwalitatief erg sterk (dit materiaal wordt bijvoorbeeld ook in de scheepsbouw gebruikt), maar ook nog eens erg betrouwbaar en licht van gewicht. 

Ben jij op zoek naar een kwalitatief zwembad en overweeg je een polyester zwembad te kiezen? Maar ben je nog niet geheel overtuigd of worstel je nog met vragen? Lees dan snel verder en ontdek drie belangrijke redenen om voor een polyester zwembad in de tuin te kiezen. 

Glad oppervlak 

Het grootste voordeel van een polyester zwembad is dat deze een glad oppervlak heeft. Er zijn geen naden of scherpe randen. Dit levert meer comfort en ook minder risico’s op. Je kunt je bijvoorbeeld niet verwonden aan een naad of kier die net wat te scherp is als je er langs zwemt. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat het zwembad gemakkelijker te onderhouden is.Door het gebrek aan kieren kan er bijvoorbeeld minder vuil achterblijven en kunnen ook algen zich minder snel vastbijten in het bad. 


Het gladde oppervlak zorgt er tevens voor dat het minimale benodigde onderhoud ook nog eens heel makkelijk gaat. Met een borstel reinig je de gladde oppervlakte in een handomdraai. Zo blijft er meer tijd over om te ontspannen en te genieten van het bad.

Snel geïnstalleerd 

Ben je op zoek naar een snelle oplossing? Een bad met een minder lange installatietijd? Dan zijn polyester zwembaden een prima keuze. Deze baden worden namelijk al vooraf in de fabriek geproduceerd. Hierdoor is de installatietijd erg kort. Het bad kan meestal al in één tot hooguit enkele dagen geplaatst worden. Hoe lang dit precies duurt, is geheel afhankelijk van de fundering. 

Lange levensduur 

Polyester is vooral erg sterk en heeft een zeer lange levensduur. Door de hoge kwaliteit van deze zwembaden ligt de garantieperiode over het algemeen ook heel hoog. Deze kan oplopen tot tientallen jaren. Zo ben je absoluut verzekerd van een kwalitatief bad waar je heel wat jaren plezier van zult hebben. Hoe lang de garantieperiode precies zal zijn, is afhankelijk van de samenstelling van de gebruikte materialen en de fabrikant waar je het zwembad koopt. Onderzoek daarom goed de verschillen en laat je informeren, zodat je zeker weet dat je de voordeligste keuze maakt. 

Geef een reactie