Tweedehands Kantoormeubelen VS Nieuwe Kantoormeubelen

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op april 17th, 2024 om 06:13 pm

Nieuw? Of toch tweedehands en duurzaam?

Heb je ooit nagedacht over het vernieuwen van je kantoor zonder een fortuin uit te geven én tegelijkertijd een steentje bij te dragen aan onze planeet? Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar met tweedehands kantoormeubelen kun je dit werkelijkheid maken. Waarom zou je kiezen voor tweedehands meubelen boven nieuw?

In dit artikel vergelijken we de twee opties en leggen we je uit waar je aan moet denken als je de opties vergelijkt. We hopen dat je hierna precies weet wat voor jou de beste optie is.

SPOILER: Beste prijs-kwaliteit verhouding? Ga voor Tweedehands kantoormeubelen.

Overzicht Tweedehands vs. Nieuwe kantoormeubelen

Laten we eens kijken hoe tweedehands kantoormeubelen zich verhouden tot nieuwe:

Eigenschap Tweedehands Kantoormeubelen Nieuwe Kantoormeubelen
Levensduur Afhankelijk van het merk, vaak nog vele jaren goed Gloednieuw, dus maximale levensduur
Prijs Aanzienlijk goedkoper Volle prijs
Uitstraling Karakteristiek en uniek Modern en uniform
Levertijd Direct beschikbaar Kan variëren
Uniformiteit Mix & match mogelijk Uniforme look
Ergonomie Afhankelijk van het merk zeer goed Ontworpen voor comfort

Ons advies:

Voor een ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding en een bijdrage aan een duurzamere wereld, zijn tweedehands kantoormeubelen de weg te gaan. Je krijgt niet alleen meer voor minder, maar je draagt ook bij aan een unieke en inspirerende werkomgeving.

Waarom kiezen voor Tweedehands kantoormeubelen?

De keuze voor tweedehands gaat verder dan alleen besparen. Er zijn nog een aantal andere redenen waarom het best wel een interessante keuze zou kunnen zijn.

Duurzaamheid

Elk meubelstuk dat hergebruikt wordt, is een stap dichter bij een groenere planeet.

Jonggebruikt beschikbaar op de markt:

Waarom het volle pond betalen als je voor minder hetzelfde – of zelfs beter – kunt krijgen? Wie wil er nou niet goedkoop een kantoor inrichten?

Interessant weetje: veel grote bedrijven hebben het beleid om hun kantoormeubilair eens in de paar jaar te vervangen, ongeacht de staat waarin het verkeert. Dit betekent dat er regelmatig kwalitatief hoogwaardig en nauwelijks gebruikt kantoormeubilair op de markt komt, een kans die moeilijk te overtreffen is door nieuwe aankopen.

Unieke uitstraling:

Elk stuk heeft een verhaal, waarmee je jouw kantoorruimte persoonlijkheid geeft. Dit aspect wordt versterkt door het feit dat je items kunt vinden die niet alleen qua prijs en kwaliteit aantrekkelijk zijn, maar ook bijna nieuw, dankzij de vervangingspolitiek van grote organisaties.

Topmerken voor Tweedehands succes:

Kwaliteit hoeft niet in te boeten bij de keuze voor tweedehands, vooral met deze betrouwbare merken:

 1. Ahrend: Elegantie en duurzaamheid komen samen in hun tijdloze ontwerpen.
 2. Gispen: Biedt robuuste en stijlvolle meubels die de tand des tijds doorstaan.
 3. Giroflex: Ergonomie op zijn best, ideaal voor lange werkdagen.
 4. Aspa: Modern design en functionaliteit voor elke kantoorruimte.
 5. Drentea: Toegewijd aan duurzaamheid en innovatieve werkplekoplossingen.

Een waarschuwing is op zijn plaats: niet alle tweedehands is gelijk. Kies voor gerenommeerde merken om te genieten van duurzaamheid en ergonomie. Goedkoop kan uitlopen op duurkoop als de kwaliteit tekortschiet.

Welke meubelstukken geschikt als Tweedehands en welke niet?

Niet elk kantoormeubelstuk is gelijk als het gaat om tweedehands aankopen. Sommige items zijn bijzonder geschikt voor een tweede leven, terwijl je bij andere wellicht beter voor nieuw kunt kiezen:

 • Uitstekend geschikt als tweedehands kantoormeubel:
  Tweedehands bureaus, boekenkasten en archiefkasten zijn vaak gemaakt van duurzaam materiaal dat goed standhoudt over tijd. Ook ergonomische stoelen van topmerken blijven hun waarde behouden en functie uitstekend vervullen.
 • Minder geschikt als tweedehands kantoormeubel:
  Bepaalde ergonomische hulpmiddelen of zeer specifieke technologische items zoals geavanceerde monitorarmen kunnen beter nieuw aangeschaft worden om te verzekeren dat ze voldoen aan de meest recente ergonomische normen en technische vereisten.

Wel eens gedacht aan refurbished (tweedehands) kantoormeubelen?

Voor wie het beste van beide werelden wil, zijn refurbished tweedehands kantoormeubelen een gouden middenweg. Refurbished betekent dat de meubels zorgvuldig zijn opgeknapt en waar nodig gerepareerd, zodat ze weer als nieuw uitzien en functioneren.

Het refurbishen verlengt niet alleen de levensduur van kantoormeubelen, maar verzekert ook dat je ergonomisch en stijlvol meubilair krijgt tegen een fractie van de kosten van nieuw. Dat wil je toch?

Er zijn diverse partijen die een dergelijke optie bieden en een breed assortiment aan refurbished items aanbieden. Van bureaustoelen tot vergadertafels, allemaal met de kwaliteit en het comfort alsof ze nieuw zijn. Het is een win-win: je bespaart geld, ondersteunt duurzaamheid, en krijgt meubels die in jouw kantoor nog jaren meegaan.

Suggesties of hebben we iets gemist?

Misschien is er nog een aspect van tweedehands kantoormeubelen waar we niet aan hebben gedacht, of heb je zelf een gouden tip. We horen graag van je! Deel je ideeën of suggesties via info@woonleven.com. Wie weet, misschien wordt jouw inzicht de inspiratie voor een toekomstige update van deze blog. Samen maken we de keuze voor tweedehands kantoormeubelen niet alleen slim, maar ook stijlvol en duurzaam.

Meer blogs over het inrichten van een kantoor lezen?

Geef een reactie