3 redenen waarom Utrecht de leukste stad van Nederland is!

Utrecht is een stad die goed te bereiken is. Dat is alvast een voordeel aan de stad Utrecht. Het heeft naast een bruisende stad, veel buitenwijken waar je terecht kan om de rust op te zoeken. In dit blogartikel vertellen wij je 3 redenen om Utrecht te bezoeken en waarom je er misschien zelfs wil blijven wonen.

Utrecht de leukste stad van Nederland

#1: Eetgelegenheden

Utrecht is afgeladen met leuke eetcafés en restaurants. In welke straat je ook loopt er is altijd iets speciaals te vinden. Daarnaast ligt er veel focus op biologisch en vegetarisch eten, maar je kunt er ook terecht voor een speciale beleving van de Japanse keuken die verder gaat dan alleen sushi. Ook in de koffietentjes kun je terecht voor exotische koffiesoorten met heerlijk huisgemaakt gebak. Dat is al bijna reden genoeg om permanent in Utrecht te blijven…

#2: Natuur

Naast heerlijk eten in een restaurant, heb je in Utrecht de mogelijkheid om in een stadspark te genieten van een lunch of zelfs een picknick. Het Zocherpark is een van de oudste parken in Nederland. Je zou naast wandelen door het park, ook met een bootje kunnen genieten van het uitzicht. De bootjes zijn te huur bij het park.

Een stukje buiten de stad, maar nog steeds op een korte afstand, is de Utrechtse heuvelrug waar je in ieder seizoen terecht kan voor een mooie wandeling door de natuur. De ideale plek om even tot rust te komen na een drukke werk- of studieweek. Naast flora is er veel fauna te vinden zoals hertjes.

#3: Architectuur

Naast de welbekende Domtoren is de architectuur van bijvoorbeeld de huizen in het centrum van Utrecht ook erg mooi. Er is zelfs een gebouw dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het Rietveld Schröderhuis staat bekend om zijn vreemde vormen en kleuren. Zeker de moeite waard om er eens een kijkje te nemen.

Daarnaast staat er in Utrecht nog een oude stadsmuur die in het jaar 1122 is gebouwd omdat Utrecht toen voor het eerst stadsrechten had.

Vertrek naar Utrecht

Ben jij al enthousiast over Utrecht? Misschien ben je wel zo enthousiast dat je erover denkt om naar Utrecht te verhuizen. Of je hebt al verhuisplannen en bent even aan het oriënteren naar je nieuwe stad. Als je gaat verhuizen is het van belang dat je alles op tijd regelt.

Schakel een verhuisbedrijf in

Als je ervoor wil zorgen dat alles in een keer geregeld is, regel je een verhuisbedrijf in Utrecht. Zo’n verhuisbedrijf zorgt ervoor dat alles in een keer geregeld is. Je hoeft je geen zorgen te maken over je woningontruiming en al je spullen worden op een nette manier in je nieuwe huis gezet. Daarnaast kunnen verhuisbedrijven zelfs de meubels voor je demonteren en weer in elkaar zetten in je nieuwe woning. Eveneens hebben zij veel verstand van de manier waarop je een huis volgens de richtlijnen moet opleveren en zorgen zij ervoor dat jij met een gerust gevoel de deur van je oude woning dicht kan trekken.

Geef een reactie