Waarom rolluiken in je slaapkamer rust creëren

Een goede nachtrust is van groot belang als je overdag fit wil zijn en alles uit je dag wil halen. Rolluiken hebben veel verschillende functies en een groot voordeel daarvan is dat ze veel rust bieden. De manieren waarop rolluiken ervoor zorgen dat er rust gecreëerd wordt in je slaapkamer, vertellen wij je in dit blogartikel.

rolluiken creëren rust

#1: Verduistering

Niets zo vervelend als wakker worden omdat er een zonnestraal langs de gordijnen komt, doordat je ze niet helemaal goed gesloten krijgt. Aangezien rolluiken op maat worden gemaakt voor jouw raam, zorgen ze ervoor dat je slaapkamer compleet verduisterd is. Dat is erg bevorderend voor je nachtrust. Eveneens hebben mensen die in de nacht werken en dus overdag moeten slapen, veel baat bij het plaatsen van rolluiken. Al is het voor iedereen fijn aangezien het in de zomer lang licht waardoor het sowieso fijn is om je kamer te kunnen verduisteren wanneer jij dat wil.

#2: Temperatuur

Het klinkt misschien gek, maar door middel van rolluiken regel jij de temperatuur in je slaapkamer. Rolluiken zijn veelal van isolerend materiaal gemaakt, waardoor jij je eigen klimaat kunt bepalen. Als je in de winter in een warme kamer wil slapen, hoef je alleen de verwarming even aan te zetten waardoor de kamer opwarmt. Er gaat geen kou verloren omdat de kamer is afgesloten.

In de zomer geldt hetzelfde alleen dan door de hitte buiten te houden. Op een warme zomerdag gebeurt het namelijk vaak dat het te heet is om te slapen, met rolluiken heb je hier geen last van omdat je slaapkamer niet opwarmt door de zon. Zo zorg jij ervoor dat je altijd in een fijne temperatuur kunt slapen, die voor jou aangenaam is.

#3: Geluidswerend

Rolluiken van hoge kwaliteit zorgen ervoor dat je bijna geen geluid van buiten hoort in je slaapkamer. Ideaal als jij aan een drukke straat woont, of vlakbij een schoolplein waar het elke dag druk is. Zelfs in een rustige wijk is dit effect van rolluiken erg voordelig voor mensen die last hebben van migraine of voor mensen die hoog sensitief zijn. Dankzij rolluiken kun je dan op elk moment van de dag zorgen dat je slaapkamer een oase van rust is, waar jij even op adem kunt komen.

Soorten rolluiken

Eerder in dit artikel werd er gesproken over rolluiken van hoge kwaliteit. Maar wat zijn rolluiken van hoge kwaliteit? Grofweg zijn er twee materialen waarvan rolluiken gemaakt worden. Aluminium en kunststof. Kunststof rolluiken zorgen ervoor dat je huis beschermd is tegen de zon, maar om al de bovenstaande gemakken te ervaren, zijn rolluiken van aluminium nodig. Deze zijn dikker en gaan langer mee.

Daarnaast hoeven de rolluiken niet lelijk te zijn want tegenwoordig kun je rolluiken in alle kleuren van de regenboog bestellen. Op die manier zorg je ervoor dat de rolluiken mooi aansluiten bij jouw stijl en de kleuren van je huis. Aluminium zonder verf kan er namelijk erg industrieel uitzien en dat past niet bij ieder huis. Door alle soorten en kleuren rolluiken, is er voor iedereen een geschikt rolluik.

Geef een reactie