De beste tips om inbraak te voorkomen

inbraak voorkomen

De beste tips om inbraak te voorkomen

Het is het bericht dat je absoluut niet wilt horen als je ergens ver weg op vakantie bent: er is thuis bij je ingebroken. Een inbraak zorgt vaak voor veel (emotionele) schade. Daarom is het verstandig om zo veel mogelijk maatregelen te nemen om een inbraak te voorkomen. In dit artikel lees je de beste tips om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken.

Hoe voorkom je inbraak?

Als inbrekers ergens niet van houden, dan zijn het de drie L’en: licht, lawaai en lang werk. Zorg dus voor genoeg licht in en rondom je huis en zorg ervoor dat een poging tot inbraak in je woning lawaai creëert en een inbreker lang werk bezorgt.

Licht

Het spreekt voor zich dat inbrekers een huis liever overslaan als er licht brandt. Daarom is het slim om, zelfs als je op vakantie bent, ervoor te zorgen dat er altijd wat licht brandt in of rondom je woning. Ben je slechts een avond weg, dan kun je natuurlijk gewoon een lamp aan laten staan. Verlaat je je huis voor een langere periode, dan kun je bijvoorbeeld een timer instellen voor een bepaalde lamp, zodat die automatisch aan en uit gaat. Het is ook slim om een buitenlamp aan te schaffen met een bewegingssensor erin. Nadert een inbreker je woning, dan springt de lamp aan, wat hem zeker af zal schrikken.
Wil je ’s nachts een lamp aan laten, maar heb je liever niet dat al je kostbare spullen vol in het zicht liggen? Overweeg dan eens om lichtdoorlatende rolgordijnen te monteren. Zo lijkt je huis gewoon bewoond, maar kun je niet naar binnen kijken. Sowieso staan rolgordijnen en rolluiken erom bekend dat ze inbraakwerend werken.

Lawaai

Logischerwijs houden inbrekers ook niet van lawaai. Daarom is het aan te raden om een goed alarmsysteem te installeren in je woning. Op deze manier worden inbrekers zeker afgeschrikt. Een inbraakalarm kan zowel op locatie afgaan als op afstand, waarbij jij of een speciale dienst een waarschuwing krijgt.

Lang werk

Een inbreker is het liefst snel klaar met zijn klus. Hoe korter hij bezig is, hoe kleiner de kans dat hij gesnapt wordt. Zorg daarom dat je woning uitgerust is met goede sloten om hem lang werk te bezorgen. Het is aan te raden om gecertificeerde sloten en sluitingen te gebruiken voor je deuren en ramen. Je voor- en achterdeur kun je uitrusten met een anti-inbraakstrip, die inbreken met een breekijzer of schroevendraaier een stuk lastiger maakt.
Zoals je ziet zijn er heel wat maatregelen die je zelf kunt nemen om inbraken te voorkomen. Vergeet ook vooral niet om goede afspraken te maken met je buren. Een gezamenlijke WhatsApp-groep helpt bijvoorbeeld om verdachte personen te spotten. Bovendien schrikt een WhatsApp Buurtpreventie bord langs de weg af. Zorg er tenslotte voor dat je buren de post opruimen en je planten water geven als je lang van huis bent. Zo wekt je woning de indruk dat hij gewoon bewoond wordt.

Geef een reactie