3 Schutting-ideeën voor je tuin

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:42 pm

Een schutting om je tuin biedt vele voordelen. Niet alleen is je tuin helemaal afgesloten, zodat de kinderen en huisdieren veilig in je tuin kunnen spelen, ook houdt de schutting ongenode gasten buiten je tuin. Daarnaast biedt het een hoop privacy. Je kunt heerlijk buiten zitten zonder dat voorbijgangers in je tuin gluren. Een ander voordeel van een schutting is dat het omgevingsgeluiden reduceert. Het geluid van voorbijrijdende auto’s, de spelende kinderen en de blaffende honden uit de buurt wordt aardig tegengehouden door de schutting. Schuttingen zijn er in veel verschillende varianten. Voordat je een schutting koopt, dien je te weten wat er zoal te koop is. In dit artikel bespreken we drie schutting-ideeën voor jouw tuin.

De houten schutting

De meest voorkomende schutting is de houten schutting. Dat is ook niet zo vreemd, aangezien je deze prima zelf kunt bouwen. Zelfs wanneer je geen vakman bent, is een houten schutting zo geplaatst. Ook in de houten schuttingen zijn diverse variaties denkbaar. Zo kun je kiezen voor mooi licht grenen hout of ga voor duurzaam Douglas hout. De schuttingen van hout kun je kopen in kant en klare tuinschermen, maar je kunt ook hout kopen bij de houthandel en zelf de planken monteren op grote houten palen. Zo creër je iets unieks en ben je waarschijnlijk ook een stuk minder duur uit.

Schanskorf schutting

Een schutting die steeds meer in opkomst is, is de schanskorf schutting. Dat is ook niet zo vreemd, want deze robuuste schutting is niet alleen erg stevig, maar heeft ook een mooie stoere uitstraling. Door het gebruik van natuurlijke materialen past deze schutting in vrijwel alle tuinen. Met name moderne tuinen worden steeds vaker verrijkt met deze schutting, maar ook klassieke tuinen kunnen prima voorzien worden van een schanskorf schutting. De schanskorven kunnen gevuld worden met breukstenen of glasbrokken in veel verschillende kleuren. Het grote voordeel van een schanskorven schutting, is dat het geluid enorm reduceert. Zo kun je rustig met je gasten kletsen, zonder dat de mensen op straat je gesprek kunnen volgen. Uiteraard is het ook mogelijk om de schanskorven schutting te combineren met een houten schutting. Zo creëer je een mooi natuurlijk geheel.

Een natuurlijke haag


Ook met haagplanten kun je een mooie schutting creëren. Beukenhagen zijn een bekend voorbeeld. Het nadeel is dat de haag niet volledig de tuin afsluit en huisdieren er gemakkelijk tussendoor kunnen en zo de straat op kunnen schieten. Wil je toch een natuurlijke haag, dan zou je ervoor kunnen kiezen om klimplanten tegen een gaaswerk aan te laten groeien. Zo is je tuin helemaal omheind, maar heb je toch een mooie groene schutting.

Geef een reactie