3 tips voor een geslaagde dakrenovatie

Als je dak gezien de leeftijd langzaam wat gebreken begint te vertonen, dan is het misschien tijd om na te denken over een renovatie. Een dakrenovatie kan niet alleen het uiterlijk van je huis verbeteren, maar ook de waarde ervan verhogen. Een goed uitgevoerde dakrenovatie kan ook de levensduur van uw dak verlengen, waardoor je op de lange termijn geld bespaart. Hier zijn drie tips om je te helpen bij het plannen en uitvoeren van een succesvolle dakrenovatie. 

Wacht niet te lang

Wanneer je te lang wacht met een dak renovatie, dan kan het zijn dat het misschien zelfs al te laat is. Vooral wanneer je lekkage hebt en het hout al dusdanig is aangetast, dat alleen volledige vervanging nog tot de mogelijkheden behoort. Zorg er daarom dus ook voor dat je je dak regelmatig laat controleren, zodat je bij eventuele problemen snel kunt schakelen. De kosten voor het laten renoveren van je dak zijn namelijk vele malen lager, dan wanneer je een compleet dak moet laten leggen. Wees dus verstandig en haal er direct een expert bij op het moment dat je het gevoel hebt dat je dak wat mankementen begint te vertonen.

Laat het uitvoeren door een gerenommeerd bedrijf

Het laten renoveren van je dak is niet iets wat je zomaar even laat doen. Belangrijk is daarom dus ook om dit te laten doen door een gerenommeerd bedrijf. Bij DakXL zijn ze gespecialiseerd in letterlijk alles wat maar te maken heeft met het dak. Het maakt daarbij niet uit of je een dak hebt met dakpannen of een platdak met bijvoorbeeld dakleer. Voor iedere klus hebben ze namelijk wel één of meerdere vakmensen in dienst, die precies kunnen inschatten wat er nodig is voor het renoveren van jouw dak!

Vraag meerdere offertes op

Het laten renoveren van een dak kan flink in de papieren lopen. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om dit niet direct door het eerste bedrijf te laten doen wat je tegenkomt. Verstandiger is dus om bijvoorbeeld meerdere bedrijven te benaderen en te vragen of ze een offerte willen uitbrengen. Zo kun je op basis van de prijs een keuze maken en weet je ook zeker dat je niet teveel betaald. Wel is het aan te raden om minimaal 3 bedrijven te vragen. Zo weet je zeker dat het verschil juist is en dat je niet toevallig twee hele dure bedrijven hebt gevraagd.

Geef een reactie