3 tips voor een knusse slaapkamer 

Je brengt tijdens je leven best veel tijd door in je slaapkamer. Het is daarom belangrijk dat dit een fijne en mooie plek is om tot rust te komen. Een goed bed is natuurlijk een begin, je komt er namelijk om te slapen. Alleen breng je gemiddeld nog wat meer tijd door in je slaapkamer. Daarom worden er in deze blog een aantal tips gegeven om je slaapkamer wat knusser te maken. Want zeg nou zelf, hoe gezelliger je slaapkamer hoe vaker je er in te vinden bent.  

Zorg voor een aantal meubels in je kamer 

Een slaapkamer bestaat natuurlijk niet alleen maar uit een bed. De meeste slaapkamers hebben ook een aantal meubels staan. Denk hierbij aan een tv kast, een bureau, een boekenkast of een fijne stoel. Om een echte knusse kamer te creëren moet je er eigenlijk voor zorgen dat de meubels goed bij elkaar passen. Zo vormt je kamer namelijk één groot geheel en bestaat het niet allemaal uit losse onderdelen. Verder is het ook belangrijk om de juiste kleur uit te kiezen voor je meubels. Wanneer je een knusse slaapkamer wil hebben moet je er eigenlijk voor zorgen dat de meubels een warme kleur hebben. Dit zorgt niet alleen voor een knusse slaapkamer, dit bevordert ook nog eens je slaap! Wat je slaapkamer ook gezelliger maakt is een mooi dekbedovertrek. Je bed blijft namelijk toch de eyecatcher van je slaapkamer en een mooi dekbedovertrek hoort daar natuurlijk bij.  

Gezellig licht doet wonderen  

Wanneer je een knusse slaapkamer wilt hebben kan licht natuurlijk niet ontbreken. Daarbij is het zeker niet gezellig als je alleen maar felle lampen hebt staat die pijn doen aan je ogen. Om een knusse slaapkamer te creëren heb je verschillende soorten lampen nodig. Je kan bijvoorbeeld denken aan een lichtslang zoals in de de kerstboom. Deze kan je mooi over je meubels hangen en zorgt voor een knusse en gezellige sfeer. Daarnaast kan je ook nog kiezen uit verschillende soorten dimlampen. Het voordeel van deze dimplamen zijn dat je de felheid zelf kan bepalen. Wanneer je goed en fel licht nodig hebt om bijvoorbeeld te lezen kan je dit dus gewoon instellen. Wanneer je het gezellig wilt maken voor een film avondje kan je de lampen makkelijk naar hun laagste stand zetten voor een gezellige en knusse sfeer, handig toch? 

Kies de juiste muurdecoratie 

Bijna iedereen heeft tegenwoordig effen muren, wel modern maar niet echt knus. Kies daarom voor wat extra muurstickers of muurdecoratie. Kleine sterretjes op je muur geven al een heel ander effect. Mocht je een kinderkamer willen vullen kan je altijd kiezen voor glow in the dark sterretjes voor op de muur. Deze geven een klein lichtje af in het donker, handig voor als je kinderen met een klein lichtje willen slapen. Daarnaast kan je er altijd nog voor kiezen om een aantal kleine schilderijen op te hangen. Deze moeten natuurlijk niet te massaal zijn. Wanneer je de muur bedekt met verschillende soorten decoratie zul je merken dat de slaapkamer al een stuk gezelliger wordt. De laatste tip is natuurlijk om je kamer gewoon netjes te houden. Dit scheelt voor veel mensen al een hele hoop en draagt bij aan het creëren van een knusse en gezellig slaapkamer. 

Geef een reactie