Wat zijn de voordelen van een koelcel? 

Als je aan een koelcel denkt dan denk je vaak aan restaurants of café’s. Een Koelcel kopen voor thuis doen de meeste mensen daarom ook niet vaak. Echter heb je tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om dit te doen. Steeds vaker zien we dat particulieren thuis ook een koelcel hebben, dit is natuurlijk niet zonder reden. Daarom vertellen we in deze blog alles over de voordelen van een koelcel. Want zeg nou zelf, wie houdt er nou niet van een lekker gekoeld drankje?  

Geen koelkast meer nodig 

Wanneer mensen thuis een feestje hebben heeft de koelkast vaak te weinig ruimte voor alle hapjes en drankjes. Mensen hebben daarom vaak een tweede koelkast nodig om alles koud in te bewaren. Met een mobiele koelcel is dit verleden tijd. Deze koelcel heeft genoeg ruimte om alles ijskoud in te bewaren. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van Vacuüm koeling. Dit zorgt voor een professionele koeling waardoor de producten extra lang goed blijven. Nu denk je vast, een koelcel heeft veel ruimte nodig. Dat is gelukkig niet helemaal waar. Een mobiele koelcel kan gemakkelijk geïntegreerd worden in een koele berging. Zo blijft de afstand tussen je keuken en koelcel klein, wat het natuurlijk een stuk aantrekkelijker maakt. Daarnaast kan je gewoon door de koelcel lopen en langs de producten wandelen. Ideaal als je veel in je koelcel hebt liggen.  

Maak gebruik van een geïsoleerde vloer  

Wanneer je als particulier een koelcel gaat aanschaffen kan je het beste je vloer ook goed isoleren. Wanneer je de vloer niet goed kan isoleren loop je het risico dat er condens ontstaat aan de andere kant, dit wil je natuurlijk niet hebben. Daarnaast gaat er veel kou via de vloer verloren, wat resulteert in hogere energiekosten. Anno 2022 wil je deze energiekosten natuurlijk zo laag mogelijk houden. Het is daarom aan te raden om je vloer goed te isoleren zodat je optimaal rendement hebt van de koelcel. Verder is de vloer ook voorzien van een antisliplaag. Zo wordt er voorkomen dat je uit kan glijden in de koelcel. Toch handig, je wil natuurlijk niet met 2 flessen wijn in je handen op de grond vallen   Gelukkig is een koelcel ook redelijk energiezuinig. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de stijgende energiekosten, een koelcel brengt dit gelukkig niet met zich mee. Natuurlijk kost het wel iets meer stroom dan een gewone koelkast, alleen zal dit niet overdreven meer zijn.  

Voor elke ruimte is er wel een koelcel 

Wanneer je dacht dat een koelcel alleen bestemd is voor de groter huizen is dan heb je het mis. Een koelcel past gelukkig in bijna elke ruimte, mits deze redelijk van formaat is. Vaak kan je zelf aangeven hoe groot de ruimte is en hoe groot de koelcel moet zijn. De koelcel wordt dan vaak op maat in de ruimte geplaatst. Best handig, zo wordt er in ieder geval geen onnodige ruimte verspild. Wanneer je echt weinig ruimte hebt kan je met een koelcel altijd nog de hoogte in gaan. Echter zal je dan wel met een trap bij de spullen moeten komen, dit is natuurlijk niet voor iedereen handig. Nu weet je gelukkig welke voordelen een koelcel met zich meebrengt en kan je genieten van een lekker gekoeld drankje!  

Geef een reactie