4 redenen om voor een zwevend tv meubel te kiezen

Toe aan een nieuw tv meubel? Dan gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Tv meubels zijn er in alle soorten en maten. Een blijvende trend is het gebruik van zwevende tv meubels.

Maar vanwaar die populariteit? Wat maakt een zwevend tv meubel zo populair ten opzichte van andere meubelstukken? Welke voordelen levert dit op? In dit artikel zetten we de belangrijkste redenen om hiervoor te kiezen op een rijtje. 

1. Makkelijk schoon te maken onder het meubelstuk 

Bij meubels op de grond is het vaak lastig om het hele gebied schoon te maken. Je zult het meubelstuk regelmatig moeten verplaatsen om de gehele vloer te reinigen en stofvrij te houden. Zeker voor mensen met een stofallergie is dit van belang. Als het meubelstuk niet wordt verplaatst tijdens het schoonmaken, kan stof zich hier heel gemakkelijk ophopen. Met alle gevolgen van dien voor de gezondheid. Bij een zwevend tv meubel is dit natuurlijk veel eenvoudiger. Je kunt hier gemakkelijk onder stofzuigen en dweilen, waardoor de kamer schoon en stofvrij blijft. 

2. Ruimtelijk effect 

Heb je een kleinere woning? Dan is het belangrijk dat je voor meubels kiest die een ruimtelijk effect creëren. Bij een zwevend tv meubel creëer je niet alleen een gevoel van ruimte, maar zorg je ook voor een rustiger eindresultaat omdat alle snoeren en dergelijke netjes weggewerkt kunnen worden. Het tv meubel oogt minder lomp en lijkt minder ruimte in beslag te nemen. 

3. Creëer de perfecte kijkervaring 

Heerlijk om na een lange werkdag op de bank te ploffen en je favoriete serie te kijken. Maar dan is het wel zo prettig als de televisie op de juiste hoogte kan worden gemonteerd. Als deze op een staand tv meubel wordt geplaatst, dan is dit niet altijd mogelijk. Je bent afhankelijk van de hoogte van het meubelstuk. Hierdoor voldoet deze niet altijd aan de wens en is het vrijwel onmogelijk om echt de perfecte kijkervaring te realiseren. 

Dit is anders met een zwevend meubelstuk. Het grootste voordeel hiervan is de flexibiliteit in hoogte. Je kunt het meubelstuk precies zo plaatsen, dat deze de kijkervaring ondersteunt en je op elke hoek van de bank de juiste kijkervaring geniet. 

Modern design 

En last but not least: de uitstraling van het meubelstuk. Door de jaren heen is de populariteit van moderne interieurstijlen flink toegenomen. Deze wordt gekenmerkt door strakke lijnen, het gebruik van moderne materialen en een strakke afwerking. Dit zien we ook allemaal terug bij zwevende tv meubels. Door het gebruik van deze meubels realiseer je dus de perfecte eyecatcher voor jouw woning. Bovendien ondersteunt deze de moderne uitstraling van het interieur. De gestroomlijnde look past bovendien niet alleen in moderne interieurs, maar sluit ook naadloos aan in klassieke interieurs. Kortom: een tv meubel voor elke woning en ieder interieur. 

Meer blogs over interieur lezen?

Geef een reactie