4 soorten hagen voor in de tuin

Hagen vormen een natuurlijke afscheiding voor in je tuin, net als een hedera schutting. Het ziet er mooi uit en geeft je tuin kleur. Er zijn verschillende soorten hagen waar mensen uit kunnen kiezen. Sommige hagen verliezen hun bladeren in de winter, andere hagen blijven groen, sommige hagen groeien sneller dan andere en sommige hagen koop je al kant en klaar in de winkel. De verschillende soorten hagen hebben elk voor- en nadelen. Niet elke haag is even geschikt voor in iedere tuin en is ook niet geschikt voor ieder individu. In deze tekst gaan wij de verschillende soorten hagen, zoals een hedera haag kant en klaar behandelen en zullen wij jou uitleggen wat elke soort inhoudt.

Hagen die in de wintermaanden hun blad verliezen

De meeste hagen verliezen rond de wintermaanden hun bladeren. Het kan ook per soort verschillen in welke tijd van het jaar de bladeren gaan vallen. Bovendien is de tijd waarop de bladeren weer beginnen te groeien ook anders. De hagen die hun bladeren verliezen worden vaak gekozen door hun mooie bloemen en bladeren. Een aantal voorbeelden van hagen die hun bladeren verliezen zijn: de beukhaag en de haagbeuk. De haagbeuk doet het goed op natte grond, terwijl de beukhaag hier juist helemaal niet van houdt. Bij de beukhaag worden de bladeren enkel bruin in de winter en bij de haagbeuk vallen de bladeren ook daadwerkelijk van de plant.

Hagen die het hele jaar groen blijven

Naast de bladverliezende hagen zijn er ook hagen die het hele jaar door mooi groen blijven. De verschillende soort groenblijvende hagen zijn verschillend van kleur. De ene soort heeft een donkerdere kleur bladeren dan de andere soort. Om het hele jaar door mooie bladeren te houden is het wel belangrijk dat je de haag regelmatig snoeit. De buxushaag is een van de meest bekende haagplanten. De buxus staat ook bekend om de vele vormen waarin de haag gesnoeid kan worden. Misschien weet je nu wel direct over welke plant wij het hebben. De coniferenhaag wordt vooral gebruikt als tuinafscheiding.

Haagplanten die snel groeien

De ene haag groeit sneller dan de andere. Dit is niet alleen afhankelijk van de verzorging en het klimaat, maar ook van de soort plant. Sommige soorten zijn snelgroeiend en andere langzaam groeiend. De ligusterhaag is een voorbeeld van een snelgroeiende haagplant. De plant heeft mooie witte bloemen en later komen daar zwarte bessen uit. De plant is bekend door de bloemen, maar verliest wel de bladeren in de winter. Een nadeel van snelgroeiende hagen is wel dat de haag ook een stuk vaker gesnoeid moet worden. Dit moet je wel in gedachten houden bij de aankoop ervan.

Hagen die kant en klaar zijn voor gebruik

Het wordt steeds populairder om een zogenaamde kant en klare haag te kopen. Deze hagen zijn gekweekt in een klimop kwekerij en zijn daardoor al een stuk groter. je hoeft niet zoals bij de meeste hagen maanden tot jaren te wachten voordat deze een goede hoogte heeft bereikt. Je betaalt voor deze hagen vaak wel wat meer, maar het voordeel is dat je er weinig werk aan hebt.

Geef een reactie