Huizenmarkt in Amersfoort in trek

huizenmarkt amersfoort

De huizenmarkt is op dit moment erg in trek. Een huis verkopen amersfoort is daardoor een stuk eenvoudiger dan voorheen. Op het moment dat jij jouw huis wilt gaan verkopen is het van belang dat je rekening houdt met een aantal dingen. Je moet de juiste vraagprijs bepalen samen met jouw verkoopmakelaar van bijvoorbeeld Anne Fem, zorgen dat het huis er net uitziet, het maken van goede foto’s en nog veel meer. Welke dingen je allemaal moet regelen als jij jouw huis op de markt wilt brengen gaan wij behandelen in deze tekst. Zo ben je goed voorbereid en kom je niet voor onverwachte dingen te staan.

Zorg voor een net en opgeruimd huis

Als jij jouw huis wilt gaan verkopen, dan komen er natuurlijk ook wel eens mensen langs om het huis te bekijken. Het is dan erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat het huis er net en verzorgd uitziet. Onnodige rommel moet opgeruimd of weggegooid worden. Spullen die enkel in de weg liggen en een rommelig gevoel geven kun je maar beter even wegstoppen. Een net en opgeruimd huis ziet er ruimtelijker en verzorgder uit. Zorg er bovendien voor dat het huis lekker ruikt, een huis dat stinkt vinden mensen al snel niet fijn. De verkoop van het huis kan door deze aanpassingen ook net even wat sneller verlopen. 

Nog even wat kleine onderhoudsbeurten uitvoeren

Achterstallig onderhoud in een huis kan al snel onverzorgd en onaantrekkelijk overkomen. Heeft jouw huis veel achterstallig onderhoud? Dan kan het slim zijn om dit even langs te gaan en op te lossen. Potentiële kopers zijn vaak erg kritisch en letten op de kleinste details. Bladerende kozijnen, lekkende kranen, kapotte deuren: het valt hen direct op. Dit kan voor veel mensen een reden zijn om een huis niet te nemen en verder te kijken. Houd je het onderhoud keurig bij, dan verkoopt jouw huis beter. Makelaars kunnen hier gelukkig ook over adviseren.

Maak goede foto’s en video’s van het huis

Wanneer jij jouw huis op de markt zet, moet je over goede foto’s van het huis beschikken. Voordat mensen in levende lijve langskomen bij jouw huis, bekijken zij online foto’s en/of video’s. Foto’s en video’s van hoge kwaliteit, die het hele huis goed laten zien, doen het beter. Vage foto’s of foto’s waarop niet veel te zien valt worden al snel afgekeurd. Mensen zullen dan ook niet snel het huis willen bezichtigen. Zonder mensen die het huis komen bezichtigen kan je het huis ook niet verkopen.

Maak gebruik van verschillende websites

Je huis plaatsen op een enkele website, zal niet snel iets opleveren. Het is veel slimmer en efficiënter om het huis te promoten op meerdere platformen. Je kunt daar verschillende websites, zoals onder andere Funda voor gebruiken, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zo zit vrijwel iedereen tegenwoordig op sociale media. Platformen zoals Facebook en Instagram zijn daardoor ook een goede manier om jouw huis te promoten. op Facebook zijn er bijvoorbeeld veel groepen waarin huizen die te koop staan worden gepromoot.

Geef een reactie