4 Tips bij de aanschaf van een keuken

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:40 pm

Ben jij in overweging om een nieuwe keuken aan te schaffen, maar weet je nog niet zeker of dit de juiste investering is? In deze blog lees je 4 tips die jouw helpen bij het vereenvoudigen van het beslissingsproces. Een nieuwe keuken aanschaffen is en blijft een grote aankoop, waar heel wat denkwerk overheen gaat voordat je uiteindelijk tot een definitief besluit komt. Er zullen verschillende vragen in je opkomen zoals: waar koop ik mijn keuken en waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een keuken? Lees gauw verder want wij geven jou de tips.  

#1 Stel een prioriteitenlijst op 

Voordat je een keuken gaat aanschaffen is het van belang dat je eerst een lijstje maakt met daarin jouw prioriteiten. Van welke materialen wil je dat de keuken gemaakt wordt? Kies je voor een eiken keuken of juist voor houten keukens. Wil je een keukeneiland of een vaste keuken. Wil je een keuken gemaakt op maat? En moet deze dan handgemaakt zijn? Dit zijn allemaal vragen die van belang zijn die je jezelf moet stellen voordat je überhaupt gaat kijken voor een nieuwe keuken.  

#2 Maak een afspraak en denk na over je budget 

Ook niet geheel onbelangrijk; wat heb je maximaal te besteden. Als je dit kan beantwoorden kun je de prijsklasse van jouw keuken ook bepalen. Maak vervolgens een afspraak in de winkel waar jij een goed gevoel bij hebt of goede verhalen over gehoord hebt. Een afspraak voor een keuken kost je namelijk zo een paar uur van je tijd.  

#3 Bepaal de schaal en grootte van je keuken 

Voordat je naar de afspraak gaat is het ook belangrijk dat je weet hoe groot de keuken maximaal kan zijn om in jouw woning te plaatsen. Meet de ruimte dus eerst op voordat je een afspraak maakt bij een keukenspecialist.  

#4 Maak geen overhaaste beslissingen 

Een keuken kopen is een proces waar je echt even de tijd voor moet nemen. Als je de offerte in handen hebt, is het dan ook zaak dat je hier een nachtje over slaapt. Het kan gaan om duizenden dan wel tienduizenden euro’s. 

Geef een reactie