Een elektrisch verstelbare lattenbodem

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:40 pm

Goed kunnen slapen is één van de belangrijkste dingen die je op een dag zal doen. Of je nu vijf of negen uur slaapt per dag, je zal toch een flink deel van je dag slapend door brengen. De juiste positie tijdens het slapen is daarom van groot belang. Dit zal je namelijk op de lange termijn behoeden van allerlei verschillende klachten. Lees daarom verder over hoe een elektrisch verstelbare lattenbodem jou de ideale slaappositie kan geven.

Wat is een elektrisch verstelbare lattenbodem?

Jij ligt natuurlijk op je matras. Waarschijnlijk heb je echter niet echt gekeken wat hier allemaal onder zit. Hieronder vind je namelijk een lattenbodem. Dit zijn allemaal kunststoffen of houten latten die horizontaal geplaatst zijn in de bodem van het bed. Dit zorgt ervoor dat je niet het gevoel hebt op een plank te liggen, maar dat het bed met je mee veert. Dit geeft je extra comfort. De meeste conventionele lattenbodems zijn echter niet verstelbaar.

Elektrisch verstelbare lattenbodems zeggen eigenlijk al wat het is. Dit zijn dus lattenbodems die je elektrisch kunt verstellen. Je kunt deze veelal op drie verschillende plekken verstellen. Onder de benen, onder het middengedeelte en onder het hoofdeind kun je de lattenbodem omhoog en omlaag verstellen. Dit doe je slechts met een druk op de knop. Zorg er natuurlijk wel voor dat de lattenbodem in een stopcontact is ingeplugd, anders gebeurd er nog niks.

De voordelen van een elektrische lattenbodem

Zoals we al even hadden benoemd is een goede slaaphouding essentieel. De ideale slaaphouding is voor iedereen alleen wel zeer specifiek. Wat de een heerlijk vindt liggen, vindt de ander dan weer vreselijk. Ieder lichaam is nu eenmaal anders, waardoor deze ook allemaal andere behoeftes hebben.

Een verstelbare lattenbodem kan hierbij uitstekend van dienst zijn. Je kunt hem namelijk zo instellen als dat je zelf wilt. Snel last van je nek? Verstel het hoofdeind wat hoger, voor extra ondersteuning. Zo zijn er nog vele toepassingen die een verstelbare lattenbodem hebben. Wanneer je bijvoorbeeld moeite hebt met opstaan is het een goede uitkomst. Je kunt het namelijk zo verstellen dat je vrijwel in een zithouding zit. Opstaan wordt hierdoor een stuk gemakkelijker.

Doordat je altijd de juiste houding voor jezelf zult vinden, zal je merken dat het slapen ook steeds beter gaat. Een goede nachtrust betekent doorgaans ook dat je de dag beter aan kunt. Wanneer je een goede dag hebt gehad, zal je minder stres ervaren, waardoor je weer beter slaapt. Een elektrische lattenbodem geeft dus vele voordelen.

Geef een reactie