Een hobby voor ultieme ontspanning: Schilderen op nummers

Ben je op zoek naar een moment van ultieme ontspanning? Een hobby om even helemaal met je hoofd ergens anders te zijn? Dan schilderen op nummers ideaal voor jou! De hobby van dit moment en de uitdager van Diamond painting. Misschien ken je het al van vroeger, maar Schilderen op nummers is terug van weggeweest. Niet alleen voor kinderen, maar ook speciaal voor volwassenen.

Lees er alles over onder de afbeelding.

Ontspanning en ontstressen

Schilderen op nummers is ontspanning, even je hoofd leegmaken en ontstressen. Na een drukke werkdag is het heerlijk om te schilderen. Ook wordt schilderen op nummers veel gebruikt bij mensen met burn-out klachten. Zelfs mensen die de ziekte Parkinson hebben er baat bij. Parkinson tast de hersencellen aan die dopamine aanmaken maar door creatief te zijn maak je dopamine aan.

Ook is schilderen op nummers goed voor het oefen van hand-oog-coördinatie. Daarnaast is het gewoon leuk. Genoeg redenen om het eens te proberen.   

Schilderen op nummers vs diamond painting

Schilderen op nummers vs diamond painting. Wat mag je ervan verwachten? Woonleven geeft een korte uitleg:

Diamond painting was de afgelopen jaren immens populair. Diamond painting je kent het wel: Allemaal kleine steentjes, die je per vakje moet opvullen. Heerlijk ontspannend en na veel geduld heb je als het goed is een prachtresultaat. Diamond painting kan echter ook wel frustrerend zijn. Het is bij tijd en wijl namelijk een behoorlijk gepriegel.

Iets dat bij schilderen op nummers anders is……

Schilderen op nummers is namelijk een stuk minder gepriegel. Al moet je ook schilderen op nummers zeker niet onderschatting. Het lijkt namelijk makkelijker dan het is en er bestaan zelfs verschillende moeilijkheidsgradaties. Hoe meer kleinere vakjes, hoe preciezer je moet schilderen en hoe moeilijker het wordt.

Ook bij schilderen op nummers, ook wel paint by numbers genoemd, mag je trots zijn op het resultaat. De moeilijkste gradaties staan soms wel voor meer dan 80 uur werk. Een hobby die vele avonden in beslag neemt en ook nog eens erg verslavend is. Heb je eenmaal het virus te pakken? Dan is het volgende doek zo weer besteld.

Tips voordat je gaat beginnen met schilderen op nummers

Wanneer je wilt beginnen met een nieuwe hobby is een goede voorbereiding erg belangrijk. Daarom hebben we voordat je begint nog een paar hele handige tips voor je:

  • Vaak zijn de nummers na het overschilderen niet meer zichtbaar: Dus let op!
  • Verf te dik? Voeg een druppeltje water toe
  • Tape het doek op een hardboard
  • Bewaar de overgebleven verf voor een volgend doek!
  • Cijfers te klein? Een vergrootglas biedt uitkomst.

Onze tips hebben we gebaseerd op ‘de 10 tips bij schilderen op nummers’ van webshop-outlet.nl. Het hele artikel alle schilderen op nummers vind je hier >>

JA, ik wil schilderen op nummers! Maar waar bestellen?

Na het lezen van dit artikel ben je overtuigd. Schilderen op nummers, JA IK WIL! Maar waar kun je de materialen voor deze hobby het beste bestellen? Volgens ons is dat absoluut op www.schilderenopnummers.com. Hier heb je voldoende keus. Het aantal doeken waaruit je kunt kiezen is immens en regelmatig komen er weer nieuwe bij. Volgens ons ideaal. Ook handig: wanneer je voor 16:00 uur besteld heb je het vaak de volgende dag al in huis!

Leuke extra: Een handig filmpje over schilderen op nummers

Geef een reactie