4 Tips om je huis gemakkelijk te kunnen stylen

Het stylen van je huis is soms nog best wel moeilijk. Wat meestal een probleem veroorzaakt is dat het rommelig oogt, terwijl je juist een stijlvol en creatief interieur wilt hebben. In deze blog krijg je een paar tips, wat ervoor kan zorgen dat je huis beter gestyled is!

Begin met de vloer

Als je met de vloer begint, kun je makkelijker bepalen welke elementen je nog meer wilt toevoegen en kun je meteen in de kamer aan de slag gaan. Bijvoorbeeld met tapijt die de kleur rood heeft, kun je die kleuren weer laten terugkomen in de rest van het interieur. Zelf zou ik voor een hardhouten vloer kiezen, het zorgt voor een bepaalde robuustheid en zorgt ook nog voor een waardevermeerdering in je huis!

Clusteren

Kleine ruimtes ogen vaak heel druk en vol. Dat komt omdat je veel meubels in schaarse vierkante meters kwijt moet kunnen of als je al je spullen een plekje wilt geven, maar er simpelweg de ruimte niet voor is. Het clusteren ( bij elkaar zetten) van de woonaccessoires zorgen voor balans en rust. Vooral als je de regel van drie gebruikt. Dat is dat je setjes van drie maakt, de kleur en vorm hoeven niet per se hetzelfde te zijn.

Speel met kleuren in huis

Kleur is een essentieel onderdeel in je huis. Maak je je huis wit en basic of helemaal in kleur? De juiste kleur bepalen is best lastig. Je moet rekening houden met het interieur en een bepaalde sfeer die je wilt creëren in huis. In een actieve ruimte, kun je voor koude, frisse kleuren gaan zoals tinten blauw, paars of groen. In een kamer waar je rust wilt uitstralen, kun je voor warmere kleuren gaan als donkere tinten rood, oranje of geel.

Je persoonlijke stijl toevoegen

Dit is misschien wel de belangrijkste tip, kies accessoires die je zelf mooi vindt. Ook accessoires waar een verhaal achter zit of een bijzondere herinnering verdienen een plaatsje. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je van je huis je thuis maakt. Wil je toch nieuwe meubels kopen? Bij een kringloopwinkel of een groothandel in woonaccessoires vind je vaak mooie dingen, die niet veel geld hoeven te kosten!

Geef een reactie