Alles wat je moet weten over je huis te laten isoleren

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:36 pm

Door het isoleren van je huis, is het mogelijk om veel geld te besparen op de kosten van je huis. Met de isolatie van dak, vloer en/of gevel heb je die investering heel snel terugverdiend. Je kunt slim besparen op de energiekosten. Je hebt hier het grootste voordeel van als je huis slecht of helemaal niet geïsoleerd is.

Wat is isolatie?

Het verbouwen van een huis dat de warmte beter behouden blijft, dat is isolatie. Het gevolg daarvan dat je als eigenaar je huis minder hoeft bij te verwarmen. De CV ketel hoeft minder vaak hard te werken. In de zomer blijft het in huis ook koeler, wat ook een voordeel is!

De belangrijkste voordelen

● Comfortabeler.

● Minder stookkosten.

● Beter energielabel (bij verkoop verplicht).

● Na een jaar terugverdiend.

● Je huis stijgt in waarde.

● In de zomer koeler.

● De temperatuur in je huis blijft constanter.

Oude woning isoleren

De wat oudere huizen zijn vaak minder goed geïsoleerd dan de nieuwe huizen, bijvoorbeeld omdat er geen spouwmuur is. Een oude woning goed te laten isoleren is zeker de moeite waard, omdat je makkelijk veel winst kunt behalen. Per huis verschilt het welke isolatiemaatregelen aan te raden is.

Dak

Door het dak te laten isoleren, kun je de grootste energiebesparing halen. Warmte stijgt namelijk op en vaak is het dak een groot oppervlakte van je huis. De tarieven van dakisolatie zijn over het algemeen laag en de besparing hoog.

Vloer

De vloer te laten isoleren geeft niet alleen besparing op je energiekosten, ook kun je op blote voeten door het huis lopen zonder dat je koude voeten krijgt. Als je vloerisolatie combineert met vloerverwarming wordt het echt comfortabel in de woonkamer en keuken.

Gevel isoleren

De gevel isoleren kun je doen met isolatieplaten van kunststof of van minerale wollen. Het is zelfs mogelijk om met glaswol het te laten isoleren. Ook is styrodur een goede optie, het is van licht materiaal, makkelijk te bewerken, vorstbestendig en milieuvriendelijk. Je kunt ook dubbel glas of zelfs triple glas in je huis laten zetten.

Tegenwoordig krijg je ook een subsidie van de overheid als je je huis laat isoleren. Zo kun je voor nog minder geld je huis laten isoleren. De overheid doet dit omdat ze duurzaam wonen willen stimuleren.

Dit zijn zo goed als alle mogelijkheden om je huis te isoleren. Wat nog wel mogelijk is om een zuinigere CV ketel te nemen of zelf energie op te wekken met zonnepanelen.

Geef een reactie