Help! Mijn spullen uit huis zijn gestolen. Ben ik hiervoor verzekerd?

Je komt thuis na een dag werken en op het moment dat je de sleutel van het huis in het gat wilt steken merk je dat er is ingebroken. Een stuk van de deur is eruit en bij binnenkomst zie je dat de woning compleet overhoop is gehaald. Dieven zijn er vandoor met de televisie, computer en ook missen er sieraden. Het eerste wat je natuurlijk doet is de politie bellen en informeren dat er is ingebroken. Die vertellen je dat je ook bij je verzekeraar moet aangeven dat er inbraakschade is ontstaan. In dit artikel leggen we uit wanneer je verzekerd bent bij diefstal in het huis.

Een inbraakverzekering: dit houdt het in

Waar je vroeger een aparte inbraakverzekering moest afsluiten, hoeft dat tegenwoordig niet meer. Als je een woonverzekering hebt afgesloten dan ben je automatisch ook verzekerd tegen inbraak. Een inbraakverzekering valt dus onder een woonverzekering. Onder inbraakschade verstaan we alle schades die zijn aangericht in je woning. Hieronder vallen niet alleen gestolen goederen, maar ook eventuele schades die aan je woning zijn ontstaan zoals een kapotte deur of een geforceerd slot.

Wat verstaan we onder een woonverzekering?

Een woonverzekering dekt zowel schades aan de inboedel als aan de opstal. Dit is een overkoepelende verzekering waarbij je in alle gevallen van schade in en aan je huis gedekt bent. Spullen die nagelvast aan het huis zitten zoals ramen en een deur horen tot de opstalverzekering. Deze kun je niet zomaar meenemen, maar hier kan door inbraak ook schade aan ontstaan. Een inboedelverzekering vergoed schade aan losstaande spullen in het huis zoals een televisie of sieraden. Een inboedelverzekering afsluiten raden wij daarom altijd aan. Ontdek de inboedelverzekeringen van Overstappen.nl.

Soorten dekkingen

Wanneer je je huis verzekerd kun je kiezen uit twee soorten dekkingen: een uitgebreide dekking of een allrisk dekking. Met een uitgebreide dekking ben je prima verzekerd tegen inbraak, storm, brand of vandalisme. Met een allrisk verzekering ben je naast de voorgenoemde vormen van schade tevens gedekt bij schade die je zelf hebt aangericht. Afhankelijk van de type dekking wordt de hoogte van de premie bepaald. Een allrisk dekking heeft maandelijks een hogere premie dan een uitgebreide dekking.

Kies een verzekering die bij jou past

Op basis van jouw persoonlijke voorkeur kun je de type dekking en de soort verzekering bepalen. De een neemt genoegen met een uitgebreide dekking en de ander kiest voor nét dat beetje meer veiligheid. In beide gevallen ben je verzekerd tegen diefstal. En met een woonverzekering ben je dus altijd verzekerd tegen inbraakschade. Wil je jezelf verzekeren tegen diefstal of andere schades aan je huis? Bekijk dan de woonverzekeringen op Overstappen.nl. Hier vergelijken we verschillende woonverzekeraars met elkaar zodat jij de een verzekeraar kan kiezen die bij jou past!

Een gedachte over “Help! Mijn spullen uit huis zijn gestolen. Ben ik hiervoor verzekerd?

Geef een reactie