4 tips voor het bouwen van je huis

Je hebt beslist om je eigen huis te laten bouwen, spannend. Een huisje dat perfect voldoet aan al je noden en wensen, maar vergeet niet dat er heel wat bij komt kijken. Onderstaande tips helpen je alvast op weg!

Tip 1: bereid je goed voor

Een eigen huis bouwen is natuurlijk altijd spannend, maar ga niet te overhaast te werk. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om goed na te denken over alles, voordat je eraan begint. Het is niet zomaar een nieuwe broek die je koopt, maar een huis waar je heel je leven van zult kunnen genieten, als het goed zit. Denk goed na over welke werken je zelf gaat doen en welke werken je in handen van professionals zal geven. Denk na over alternatieve mogelijkheden. Zijn er mensen die kunnen helpen voor een prijsje? Kan je zelf eerst een cursus volgen om bepaalde werkjes zelf te kunnen doen? Probeer over zoveel mogelijk aspecten na te denken: soort huis, interieur, materialen, prijzen en doe al vooraf heel wat opzoekwerk. Dat zal ervoor zorgen dat alles vlotter zal verlopen!

Tip 2: maak een goede planning

Eens je goed hebt nagedacht over alles, wordt het tijd om een goede, doordachte planning op te stellen. Welke werken moeten er wanneer uitgevoerd worden en door wie? Het is belangrijk dat je de planning keurig opvolgt, zodat ook de andere werken niet moeten worden uitgesteld. Zorg ervoor dat je planning realistisch is en dat je jezelf niet te veel druk oplegt, anders zal de moed je snel in de schoenen zakken!

Tip 3: huur de juiste personen in

Eens je dus al weet wat je juist wilt, hoe het bouwen ongeveer zal verlopen, wordt het tijd om de juiste mensen in te huren. Een architecte zal je helpen om je droomhuis op papier te zetten, een aannemer kan alles in goede banen leiden en voor alle klussen die je zelf niet kunt heb je natuurlijk professionele bouwvakkers nodig. Daarnaast kan je ook overwegen om een interieurarchitect in te huren om je interieur wat extra vorm te geven.

Tip 4: kies de juiste materialen

Voor te bouwen heb je natuurlijk heel wat materialen nodig. Een handige tip: gebruik spuitbeton om je huis mee te bouwen. Met spuitbeton maak je snel de constructie die je wilt en beton is sterk materiaal met uitstekende isolatiewaarden. Waarom zou je het jezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Bij de afwerking van je interieur kunnen kunststof kozijnen dan weer goed van pas komen. Kunststof kozijnen passen mooi in elk interieur en geven je huis een warme en gezellige uitstraling!

Geef een reactie