Snelle renovatie

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:49 pm

Door de tijd en het voortdurende open-en-sluiten verslijten voordeurknoppen en sloten en maken ze het huis zelfs kwetsbaar. Bovendien, ondanks het feit dat het slechts één detail in de sfeer vertegenwoordigt, helpen verouderde stukken de leeftijd van het huis aan de kaak te stellen.

Houd bij het bestuderen van nieuwe mogelijkheden voor binnen- en buitendeuren rekening met zowel de technische aspecten – zoals materiaal, duurzaamheid, veiligheidsniveau en toegankelijkheid – als de esthetiek – zoals ontwerp, afwerking en harmonie met de decoratie.

Het veranderen van de voordeurknop is een van de prioriteiten bij huisrenovaties, en het leren veranderen van de voordeurknop zal u in staat stellen om het werk zelf te doen en de flexibiliteit te hebben om het te doen wanneer u dat wilt.

Als u van plan bent om de voordeurknop en de vergrendeling set te vervangen, controleer dan meestal de compatibiliteit: de nieuwe apparatuur moet in de bestaande gaten passen en de vlekken op het deuroppervlak van de afwerkingselementen afdekken.

Je zult het nodig hebben

Handgreep en vergrendelingsset; Boor; Drie-mes; kruiskopschroevendraaier; Beitel; Schroevendraaier; Dikke; Boor; Hamer; Inbussleutel; Glaszaag; Scherpe spijker of grote spijker.

Bekijk de maatregelen

Meet na het scheiden van de materialen de afstand van de rand van de deur tot de kern van het slot (ook wel het midden van de cilinder genoemd). Deze maatregel wordt backset (boorafstand) genoemd en is zeer belangrijk, omdat het de maatvoering van het slot bepaalt en dus van het bezit van deze maatregel, u geen fouten maakt bij de aanschaf van een nieuwe kit.

Demonteer het oude slot

Een spijker of een grote spijker wordt aangegeven om de pen die de handgreep vasthoudt te verwijderen, waarna u de handgreep begint te demonteren. Schroef vervolgens met de Philips-sleutel de plaat los.

Wanneer de schroeven loszitten, verwijdert u de kern (cilinder) en vervolgens het slot (nooit andersom). Haal tot slot alle afwerkingen van de handgreep en sluit ze af en bewaar ze in een doos of plastic zak. Als de oude sloten en handgrepen in goede staat zijn, schenk ze dan aan iemand die ze opnieuw kan gebruiken.

Hoe de deurklink te vervangen

Begin in de volgorde van de vorige stappen met de installatie van de nieuwe slot- en handgreepkit als volgt: Begin met precies het tegenovergestelde van de demontage van de vorige kit, d.w.z. schroef de laatste verwijderde afwerkingen als eerste vast.

Steek het slot in de deur en als het slot niet perfect gemonteerd is, gebruik dan de grofheid om de spleet te verstellen. Na deze fase wordt de nieuwe kern gemonteerd (gebruik de grofheid om de spleet eventueel aan te passen) en aan de zijkant van de deur geschroefd.

Zet vervolgens de plaat vast en haal de knop door het slot. Installeer nu de andere onderdelen van de kit en draai de uiteinden vast met de inbussleutel.

Vervang tot slot de oude stopplaat door de nieuwe. Geniet ervan dat je net hebt geleerd hoe je de deurklink te veranderen en de decoratie van je deur te vernieuwen.

Geef een reactie