5 leuke ideeën voor DIY-meubels gemaakt van pallets

Gebruikte pallets zijn een leuk en goedkoop middel om allerlei meubels te maken. Door de manier waarop ze gemaakt zijn, zijn ze al lekker stevig en hoef je er niet veel aan te doen. Daarnaast geeft het een rustieke uitstraling aan iedere ruimte. In deze blog vind je vijf keer DIY-inspiratie voor het gebruik van pallets.

Idee 1: Loungeset voor in de tuin

Een manier waarop je gebruikte pallets vaak terugziet in een meubel is een mooie loungebank voor in de tuin. Deze kun je tegenwoordig zelfs kant-en-klaar kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om deze zelf te maken. Het is namelijk heel simpel, je hebt er enkel twee pallets voor nodig en een stapel kussens. Je kunt gaan voor een rechte rugleuning die haaks tegen de onderste pallet staat, maar in een kleine hoek zit je natuurlijk veel lekkerder. Geef de pallets een leuk kleurtje of een olielaagje en je bent klaar!

Idee 2: Bloembak

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om steigerhouten tuinmeubelen te maken. Om een mooie afscheiding in de tuin te creëren kun je een pallet op zijn kant zetten. Om het extra vrolijk te maken kun je hier bloemen of planten in zetten. Dit doe je door wat gaatjes in een vuilnisbak te prikken en de bovenste ‘laag’ van de pallet hiermee te bedekken. Wat je ook kunt doen is met een koevoet de tweede en vierde plank lostrekken, zo kun je nog meer plantjes erin zetten.

Idee 3: Een bed 

Nog een heel eenvoudig idee wat een prachtig resultaat oplevert: een bed van pallets. Je hebt hier slechts een aantal pallets voor nodig, afhankelijk van hoe groot en hoe hoog je het bed wilt maken. Deze zet je stevig vast aan elkaar en legt er een matras op en je bent al klaar. Het is wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de pallets splintervrij zijn. Eventueel kun je hiervoor ook kunststof pallets gebruiken.

Idee 4: Decoratieve wand

Ook deze DIY is eigenlijk heel eenvoudig. Door een paar planken los te halen met een koevoet en deze plankjes terug te zetten op de lege plekken creëer je ruimte om allerlei leuke dingen zoals schilderijtjes, plantjes en andere leuke items op te zetten. Geef het een leuk kleurtje, hang het op en je bent klaar!

Idee 5: Koffietafel

Ben je op zoek naar een koffietafel maar kun je niet vinden wat je mooi vindt? Dan kun je misschien een koffietafel van pallets maken! Deze kun je zo bewerken dat het precies bij jouw smaak past. Je kunt er ook simpelweg twee op elkaar plaatsen en je bent klaar. Extra tip: zet de onderste pallet op wieltjes met een rem, zo kun je de tafel makkelijk verplaatsen als dat nodig is.

Geef een reactie