De voor- en nadelen van online drank bestellen

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op december 29th, 2021 om 06:22 pm

Online winkelen is al jaren heel normaal, maar ook je boodschappen online bestellen en thuis laten bezorgen wordt steeds normaler. Wist je dat je zelfs drank online kunt bestellen? In deze blogpost zetten we de voor- en nadelen van het online kopen van drank op een rijtje.

De voordelen van online drank bestellen

Voordeel 1: Je hoeft geen zware flessen te dragen

Als je een feestje viert waarbij de drank rijkelijk vloeit heb je aan één fles sterke drank niet genoeg en kom je al snel met een paar flessen thuis. Als je geen auto hebt is dat heel irritant, want dan moet je ze op de fiets of lopend meenemen. Door online te bestellen hoef je niet met zware flessen drank te zeulen, want dat wordt al voor je gedaan!

Voordeel 2: Er is een groter aanbod

De meeste slijterijen zijn klein en hebben alleen een aantal grote, bekende merken. Door online te zoeken heb je een veel groter aanbod, waardoor je ook specialere flessen drank kunt inslaan. Zo kun je bijvoorbeeld de whiskey, likeurtjes en vodka online bestellen.

Voordeel 3: Je bent niet afhankelijk van openingstijden

Veel slijterijen zijn alleen open tijdens kantooruren en in het weekend. Dat kan lastig zijn als je tijdens deze uren zelf werkt en in het weekend andere dingen te doen hebt. Online shoppen kan altijd, of dit nu midden in de nacht is of tijdens je werkdag, dus dat is ideaal.

Voordeel 4: Je kunt in alle rust winkelen

En als je wél tijd hebt in het weekend, is het altijd heel druk in de winkel. Als je op je computer, tablet of telefoon winkelt kun je rustig de tijd nemen, sta je niemand in de weg én heb je geen last van andere mensen. Je kunt zelfs tussendoor even iets anders doen!

Nadeel 1: Je moet vaak verzendkosten betalen

Verzenden is vaak bij kleinere bestellingen niet gratis, dus tenzij je een grote bestelling plaatst moet je verzendkosten betalen. Dat hoeft natuurlijk niet als je gewoon naar de winkel gaat. Maar besef je dat je voor gemak betaalt, en dat bij grotere bestellingen de verzendkosten vaak wel vergoed worden.

Nadeel 2: Je moet thuis blijven voor de bezorging

Het is fijn dat je dag en nacht online kunt winkelen, maar je moet vaak wel thuisblijven om het pakketje in ontvangst te nemen. Dat kan onhandig zijn. Een oplossing hiervoor zijn de pakketpunten waar je je bestelling vaak naar kunt laten versturen. Let er wel op dat dit niet bij elke webshop een mogelijkheid is.

Nadeel 3: Je kunt niemand direct aanspreken voor advies

Een voordeel van het offline winkelen is dat je eenvoudig iemand om advies kunt vragen. Vooral in een slijterij weten de verkopers er wel het een en ander van, waardoor ze je goed advies kunnen geven over welke drank bij jouw smaak past. Echter is het online vaak mogelijk om de klantenservice aan te spreken, zodat je alsnog advies op maat kunt krijgen. Dit is vaak wel alleen tijdens kantooruren live beschikbaar.

Geef een reactie