5 tips om meer van je tuin te genieten

De winter loopt op zijn einde en heel voorzichtig zien we de eerste zonnestralen door de wolken heen komen. Een zwaluw maakt nog geen zomer dus het is waarschijnlijk nog even geduld hebben maar over twee maanden doet de lente toch echt haar intrede. We kunnen niet wachten. 

Bij de lente hoort je tuin en daar valt zoveel van te genieten. Echter zien we bij Woonleven nog te vaak dat mensen best mooie kansen hebben met hun tuin maar ze eigenlijk niet benutten. Daarom geven we je in deze blog 5 tips over hoe je meer van het buitenleven / tuin kunt genieten.

#1. Geef je tuin een upgrade door nieuwe planten

Groen, groener, groenst. Het is bewezen dat planten zorgen voor rust en ruimte in je hoofd. Een vrolijk aangeklede tuin met planten doet wonderen en zorgt voor een plek waar je graag bent. 

Daarnaast, geloof het of niet, krijg je ook nog eens extra energie van het onderhouden van al dat mooie groens. Als je alles ziet groeien dan krijg je toch een glimlach op je gezicht? Daarnaast hoeft tuinieren ook niet duur te zijn, je kunt klein beginnen en alles gedurende de jaren laten groeien.

#2. Creëer meer leefruimte met een terrasoverkapping

Wanneer je meer te besteden hebt en wel een extra woonruimte zou willen hebben rondom je huis is een terrasoverkapping de ideale oplossing. Een terrasoverkapping is stukken goedkoper dan een echte uitbouw maar je kunt hier nagenoeg wel alle voordelen mee halen.

Wil je een stapje verder gaan? Dan kun je er zelfs voor kiezen om de terrasoverkapping af te sluiten met glazen schuifwanden. Zo is je tuin een aangename ruimte rijker en kun je zelf van de tuin genieten tijdens de wat koudere dagen en wanneer het regent in de zomer. Wij vinden de terrasoverkapping een aanrader!

#3. Verleng je huis met een veranda

Heb je wel wat budget en ben je een liefhebber van hout? Dan is een veranda mogelijk dé manier om je tuin een stuk aangenamer te maken. Onder een veranda kun je altijd heerlijk relaxen vooral omdat deze aan het huis vastzit (dit is gebruikelijk bij een veranda). 

De veranda ken je misschien wel van die karakteristieke Amerikaanse huizen waar je altijd een trappetje hebt met een afdak waarop waar een loungeset staat waar je na een dag werken heerlijk kunt neerploffen. Je kunt het met een veranda zo gek maken als dat je zelf wilt, ze zijn er in goedkopere en luxere variant. 

#4. Ga voor een nieuwe set tuinmeubelen

Heb je je huis helemaal netjes in orde en misschien net zelfs een verbouwing achter de rug maar staan er nog steeds van die (sorry) oerlelijke plastic tuinstoeltjes in de tuin? Zeg niet dat ze wit zijn..

Anyway, een fijne loungeset met mooie kussens kan net het verschil maken in je tuin waardoor je er vaker gaat zitten en de schoonheid van het genieten in de tuin meer zult omarmen. 

#5. Zorg voor meer schaduw met zonwering

De zomers in de lage landen, waaronder Nederland, worden steeds heter. Een reden voor veel mensen om de zon te weren en op zoek te gaan naar verkoeling in huis tijdens de zomer. 
Maar heb je ooit al eens aan zonwering gedacht? Zo kun je het mogelijk maken om tijdens de warme dagen toch nog lekker buiten te gaan zitten. De hete zon in de zomer verveelt je op een gegeven moment. Wat doe je? Hup, zonwering naar beneden en je gaat weer heerlijk in de tuin zitten zonder dat je last hebt van de zon.

Geef een reactie