Aangekomen door het thuiswerken? Wat nu?

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op juli 10th, 2022 om 11:44 am

Tijdens de afgelopen winter hebben de meeste mensen veel thuisgewerkt, waarbij de dagelijkse beweging veelal tussen bed en bureau plaats vond.

Is dit voor jou ook herkenbaar? Volgens onafhankelijk onderzoek is hierdoor de gemiddelde Nederlander dikker geworden. Volgens het ministerie van gezondheid is overgewicht een groot probleem en veroorzaakt dit vele ziekten, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en ook lichamelijke klachten.

Is thuiswerken zo ongezond?

Is thuiswerken zelf zo ongezond of is dit een probleem, omdat wij ons zelf snackjes en luiheid toestaan? Wanneer we de hele dag op kantoor zitten, bewegen we toch ook minder? Waarom heeft het thuiswerken en speciaal de corona tijd een grotere invloed op ons gewicht en daardoor onze gezondheid?

  1. Op kantoor houden we pauzes, waarin we wat rondlopen, bijvoorbeeld naar de kantine of even snel naar buiten.
  2. Op kantoor is je bureau volgens ergonomische maatstaven afgesteld op jouw lichaam en naar jouw behoefte.
  3. We “gunnen” ons zelf meer snackjes, aangezien we veel onzekerheid ervaren, door corona.
  4. Buiten is onveiliger als binnen, vanwege corona.
  5. Aangezien we minder mensen zien, valt het ook minder op dat we zijn aangekomen. We hebben dezelfde joggingbroek thuis aan en deze past nog.

Moeten we dan per se weer op kantoor gaan werken, om aan sport te gaan doen? Of kunnen we ons leven thuis aanpassen en gezonder maken?

Een personal trainer kan je informatie geven, welk moment van de dag het beste past voor jouw schema en hoe je langzaam weer begint met sportief zijn en afvallen.

Wat is er belangrijk in ons leven?

Dit is een goed moment om je levensindeling aan te passen rond wat er belangrijk is in je leven. Wanneer je er over nadenkt en een keuze moet maken uit de volgende belangen: werk, familie, gezondheid, geluk, stress, geld en toppositie, welke vier kies jij dan? We moeten ons bewust zijn wat er belangrijk is in ons leven en ons leven hierom heen organiseren.

Wanneer je bijvoorbeeld een planning per dag maakt, plan dan een paar uur voor familie of vrienden in en anderhalf uur voor sport. Daarnaast kun je na een uur werken, best even opstaan en 15 minuutjes rondlopen (binnen of buiten). Dit verlaagt de stress en zorgt voor betere doorbloeding. Wanneer je lunchpauze hebt, ga echt even bij je schermen weg. Niet alleen je computer- of laptopscherm, maar plaats ook je telefoon even ergens anders en focus op dit rustpunt in je dag.

Bekijk je thuiswerkplek eens goed en maak aanpassingen waardoor je bijvoorbeeld kunt staan terwijl je werkt of neem een minder fel scherm.

Om af te vallen en gezonder te worden, dien je je leven te veranderen. Maar wel naar een “nieuw leven” waar je naar uit kijkt en wat je gelukkig maakt. Het is belangrijk dat dit binnen je huidige leven past. Personal training is sportieve training aan huis door een personal trainer. Deze persoon gaat samen met je kijken hoe je jouw doelen het beste en snelste op een veilige manier kunt realiseren.

Ook geeft dit je een stok achter de deur. Door routine afspraken te maken voor de personal training aan huis, blijf je hiermee doorgaan en krijg je positieve resultaten. De kosten personal trainer zijn het dubbel en dwars waard. Hoe verander jij je leven? Wat maakt jou gelukkig? Kies nu voor een gezondere toekomst met een personal trainer.

Geef een reactie