Een huis vol vliegen en muggen is met een plisse hordeur verleden tijd

Veel huizen in Nederland zijn voorzien van een tuin en vaak is er een deur in de (bij)keuken of zijn er openslaande deuren of een schuifpui vanuit de kamer die toegang geven tot de tuin en het terras. Wanneer je in de zomer vaker de tuin gebruikt en van binnen naar buiten loopt heb je de deuren weleens standaard openstaan om de toegang open te houden en ook om het huis af te laten koelen en te ventileren.

huis gras riet

Om ervoor te zorgen dat je hierdoor niet allemaal beesten het huis binnen haalt is het een goed idee om gebruik te maken van een plisse hordeur. Het is namelijk erg vervelend om het huis vol te hebben met muggen en vliegen die je ’s avonds uit je slaap kunnen houden.

Een aluminium frame maakt de plissé hordeur makkelijk te openen en sluiten

Plissé hordeuren bestaan al tientallen jaren, maar de hordeuren van pak en beet tien jaar geleden zijn niet te vergelijken met de huidige hordeuren. Op de eerste plaats wordt er tegenwoordig gebruik gemaakt van sterk verbeterd materiaal voor het frame en hebben de meeste moderne hordeuren dan ook een aluminium of een kunststof frame dat zeer licht is waardoor deze eenvoudig zonder krachtinspanning te openen en te sluiten is.

De grootste verbetering zit hem echter in de hor zelf die tegenwoordig gemaakt is van zeer elastische fiber, waardoor het niet makkelijk breekt of scheurt en de structuur bijzonder fijn is. Dit fijne gaas heeft als voordeel dat het niet alleen vliegen en muggen buiten de deur houdt, maar ook pollen en stof in de lucht uit het huis houdt.

Het gaas van de hordeur wordt steeds beter van kwaliteit en werkt zonwerend

De meeste plissé hordeuren zijn uitgerust met een zwartgekleurde hor. De kleur van deze hor heeft meerdere voordelen. Een zwarte hor staat natuurlijk mooi en strak en is relatief eenvoudig te combineren in het interieur. De looks van een hordeur zijn natuurlijk niet de hoofdreden voor de aanschaf.

De zwarte kleur ziet er dan ook niet alleen mooi uit, maar heeft ook een zeer functionele werking. Zwart heeft namelijk een zonwerende werking, waardoor de binnentemperatuur aanzienlijk minder snel stijgt dan zonder een hordeur. In sommige gevallen is het dan ook aan te raden om indien het warm is ook bij een gesloten deur de plissé hordeur dicht te houden om de koelte binnen te behouden.

Geef een reactie