Tips voor een soepele seniorenverhuizing

Een verhuizing is altijd spannend. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, je moet allemaal dezelfde voorbereidingen treffen. Dit kan stress met zich meebrengen. Ook kost het vaak veel tijd en vergt het veel energie. Helemaal als je al wat ouder bent. Dan is het handig om hulp in te schakelen. Hieronder geven wij vier tips over hoe je een seniorenverhuizing soepeler kan laten verlopen!

Tip 1: Schakel genoeg hulp in

Dit klinkt misschien logisch, maar vaak vergeten mensen hoeveel hulp ze eigenlijk nodig hebben of ze durven het simpelweg niet te vragen. Maar schroom niet: familie en vrienden willen altijd wel een handje helpen! Op late leeftijd is het niet mogelijk om alles zelf te doen en daardoor is alle hulp meer dan welkom. Je kunt hen vragen om de verhuisdozen te tillen of om zware meubels te verplaatsen. Zelf kun je goed toezicht houden of het lichte werk verrichten!

Tip 2: Regel vooraf praktische zaken

En met praktische zaken bedoelen we de tandarts, huisarts, en de thuiszorg. Doe dit zeker als je naar een andere gemeente gaat verhuizen, of als je binnen jouw eigen stad verhuist. Het is handig om dit vóór de verhuizing gedaan te hebben. Zo voorkom je dat het fout kan gaan en geeft dus een rustig gevoel. Ook kun je dan gelijk gebruiken van die voorzieningen, mocht het nodig zijn.

Tip 3: Schakel een gespecialiseerd verhuisbedrijf in

Specialisten weten wat ze doen. Je wilt graag dat er zorgvuldig met jouw spullen worden omgegaan. Kies daarom voor een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Zij weten waar ze rekening mee moeten houden en hoe zij je het beste van dienst kunnen zijn. Deze bedrijven kunnen je onder andere helpen met het versturen van adreswijzingen; omzetten van abonnementen; spullen vervoeren; in- en uitpakken; en het (de)monteren van meubels. Door de vergrijzing in Nederland verhuizen er steeds meer senioren en hebben verschillende verhuisbedrijven hier goed op ingespeeld. Bekijk eens de diensten van dit Arnhems verhuisbedrijf.

Tip 4: Kies voor een erkende verhuizer

Een erkende verhuizer weet wat-ie doet en dit geeft een fijn gevoel. Zij dragen een keurmerk en zijn aangesloten bij een branchevereniging. Ook hebben ze een uitgebreide inboedelverzekering en worden je spullen sowieso verhuisd ook al gaat het bedrijf failliet, bijvoorbeeld. Zo ben je ervan verzekerd dat je verhuizing goed en soepel verloopt

Geef een reactie