Breng voldoende licht binnen

Wie houd er nou niet van, een huis met een mooie lichtinval. Het zorgt ervoor dat je huis er mooi uitziet, maar nog belangrijker dat je je goed voelt! Wil je ook een huis met meer lichtinval? Lees dan deze blog waarin we een aantal tips en ideeën geven om meer licht te creëren in je huis!

Ramen

Als je lichtinval wilt in je huis is het belangrijk dat je ramen hebt, dit is namelijk essentieel voor licht om in je huis te komen zoals je vast wel weet. Kijk dus bij je eigen huis bij welke ramen het meeste licht binnenkomt, dan weet je op welke ramen je moet focussen bij het kiezen van de juiste raambekleding. Maar stel nou dat je niet zoveel ramen hebt in je huis, dan kan het lastig zijn om meer lichtinval te creëren in je huis.

Maar je kan dan altijd nog kijken naar het toevoegen van extra ramen of bijvoorbeeld een lichtstraat als je een plat dak hebt. Of als je echt een grote investering wilt doen in je huis kan je kijken naar het nemen van een uitbouw. Op deze manier weet je zeker dat je meer lichtinval kan creëren in je huis. Ook als je dit doet is het nemen van een lichtstraat een fantastische manier om meer licht in je huis te krijgen. Het is natuurlijk een enorme investering, maar hou het in je achterhoofd, want naast het creëren van meer licht stijgt je huis ook in waarde door dit type investering.

Raambekleding

Naast het hebben van genoeg ramen is het hebben van de juiste raambekleding het belangrijkste als je meer lichtinval in je huis wilt creëren. Je kan kiezen voor het gebruik van stijlvolle gordijnen, op deze manier houd je veel lichtinval wanneer je de gordijnen open hebt, maar je hebt wel minder controle over de lichtinval dan met andere opties. Wel kan je bijvoorbeeld kiezen voor dubbele gordijnen, een paar die licht wel doorlaten en een paar die dit niet doen, op deze manier heb je toch nog een beetje meer controle over hoeveel licht er binnenkomt.

Ook kun je kiezen voor houten jaloezieen op maat. Met jaloezieën kan je makkelijk kiezen hoeveel licht er in je huis komt, maar wel heb je altijd schaduw in de lichtinval als je de jaloezieën altijd naar beneden hebt. Dit is makkelijk om optelossen door de lamellen omhoog te doen, maar het is wel iets waar je rekening mee moet houden.

Geef een reactie